Handwerken voor het goede doel

0
Samen hebben wij opgehaald voor het goede doel

Stichting Haarwensen

Website: www.haarwensen.nl
E-mailadres: info@haarwensen.nl Telefoonnr: 0297-745300

Over Stichting Haarwensen

De Stichting Haarwensen is op initiatief van Yvonne de Boer in 2007 opgericht. Mevrouw de Boer is eigenaresse van een haarwerk salon in het Academisch Medisch Centrum in Amsterdam. Door de werkzaamheden van mevrouw de Boer binnen de haarwerkers branche, kwam zij veel in aanraking met kale kinderen. Wanneer zij één kind blij kon maken met een prachtig haarwerk, zag zij ook de bedroefde gezichten van de kinderen en ouders, voor wie dit financieel niet haalbaar was. Dat de kinderen samen met hun ouders vechten tegen deze onmenselijke ziekte vond mevrouw de Boer al verschrikkelijk, maar dat niet alle kinderen de mogelijkheid hadden om een haarwerk te dragen, was hartverscheurend. Om ervoor te zorgen dat in de toekomst elk kind de mogelijkheid heeft om een pruik te dragen, is op 5 september 2007 de Stichting Haarwensen opgericht.

Stichting Haarwensen is er voor kinderen tot en met 18 jaar, die door medische behandelingen of een andere vorm van alopecia (kaalhoofdigheid) in aanmerking komen voor een haarwerk of pruik. Per jaar verliezen niet alleen zo’n 600 jonge kankerpatiëntjes hun haar door chemotherapie, maar ook veel kinderen met de haarziekte alopecia (kaalhoofdigheid) worden met haaruitval geconfronteerd. Met een kaal hoofd of een zichtbare pruik blijven deze kinderen voor de buitenwereld patiënt. 

Een mooie pruik van echt haar zorgt ervoor dat zij zich weer kind kunnen voelen. Pruiken of haarwerken zijn erg duur en worden vaak maar voor een klein gedeelte vergoed. Daarom is Stichting Haarwensen opgericht. Inmiddels hebben al meer dan 1500 kinderen een kosteloos haarwerk mogen ontvangen.

Lees meer over Stichting Haarwensen

Gedurende een jaar groeide haar zelfvertrouwen en kon onze dochter zich neerleggen bij de situatie.

Nienke, 12 jaar.

Nicole ging voor Handwerkmarkt tijdens de KvK mini-serie “De stap” voor een kennismakingsgesprek bij Stichting Haarwensen op bezoek. 

Hoe kan jij helpen

Voor het maken van pruiken, gebruikt stichting Haarwensen vele afgeknipte vlechten en staarten van kinderen en volwassenen die met veel liefde een flink stuk van hun haar hebben willen afstaan. Op deze bijzondere manier dragen zij bij aan een beetje extra geluk voor een kind. Het maken van een kwalitatief haarwerk is echter zeer arbeidsintensief en kostbaar. Stichting Haarwensen is daarom ook afhankelijk van financiële giften om dit mogelijk te maken. 

Wil jij Stichting Haarwensen graag een handje helpen? Bekijk dan de producten van makers die bijdragen aan deze prachtige stichting. 

Stichting voor Vluchteling-Studenten UAF

Website: www.uaf.nl
E-mailadres: info@uaf.nl
Telefoonnr: 030 – 252 08 35