Over ons

Makers, ambachtslieden, kunstenaars, handgemaakt liefhebbers, ondernemers met een helpende hand voor creatievelingen; met z’n alle vormen wij Team Handwerkmarkt. Op dit platform zijn wij  allemaal personen met een grote passie voor handgemaakt. Daar hoor jij ook bij! Het verhaal achter deze passie van ons team en de rest van ons team willen we heel graag met je delen

Facebook

Ben je enorm benieuwd wie de personen zijn achter de geweldig leuke producten op ons platform? Op onze Facebookpagina stellen we elke week makers aan je voor en vertellen we hun persoonlijke verhalen.

Instagram

Natuurlijk komen alle bijzondere producten die te koop worden aangeboden op dit platform ook aan bod. Uren zoeken naar een perfect passend cadeau? Bij ons is een uniek cadeau altijd binnen handbereik

Youtube

Op ons Youtube kanaal krijg je een kijkje in het leven en de wereld van onze makers. Altijd al eens een goudsmid aan het werk willen zien? Of hoe makers hun privé leven combineren met hun passie? Neem dan snel eens een kijkje.

Het platform

In deze overhaaste tijd waarbij iedereen zichzelf en elkaar dreigt voorbij te lopen, is het soms fijn om stil te staan bij die kleine, persoonlijke gebaren die je even laten ontspannen en een glimlach op je gezicht toveren. Een schouderklopje om te laten weten dat je trots op iemand bent, een passende wenskaart om verdriet te delen of een gepersonaliseerd cadeau om de blijdschap te vermenigvuldigen bij een pas geboren kind. Iedereen vindt het fijn om een persoonlijk gebaar te ontvangen, maar het geeft net zo veel (of misschien wel meer) voldoening om er een te geven!

 

Op Handwerkmarkt helpen we je dan ook graag bij het vinden van een persoonlijk gebaar in de vorm van unieke, handgemaakte cadeaus, speciaal aangepast op jouw wensen of die van de ontvanger. Handwerkmarkt is namelijk een Nederlands platform zoals we het kennen van Marktplaats, maar dan speciaal voor het kopen en verkopen van handgemaakt producten. Hierdoor heeft iedereen de mogelijkheid om zonder advertentiekosten of commissies zijn/haar producten te koop aan te bieden voor een zelfgekozen verkoopprijs. We willen hiermee creativiteit stimuleren en kopers en verkopers met elkaar in contact brengen, om zo samen een passend, persoonlijk en unieke cadeau te kunnen creëren. Vandaar ook ons motto: 

Waarom moeilijk doen als het samen kan

“Van kleins af aan ben ik al aan het handwerken; schilderen, tekenen, haken, breien, borduren, kleien en nog veel meer. Naarmate ik ouder werd, verschoof het uiten van mijn creativiteit meer naar de achtergrond door de focus op school, mijn studie en werk. De enige momenten dat ik weer helemaal mijn ei kwijt kon, was als ik voor familie of vrienden een uniek, handgemaakt cadeau in elkaar knutselde om met een klein gebaar te laten zien hoe veel ik om diegene gaf. Dat ik nu het werken met mijn handen en hoofd mag combineren voor Handwerkmarkt is voor mij daarom een enorm cadeau.”

 ~ Nicole, Technisch manager

Boekvouwkunst
Verkopen op Handwerkmarkt
Nu het vertrouwen in de deeleconomie toeneemt, worden platformen steeds populairder wat erg voordelig uitpakt voor iedereen die erin mee kan liften. Naast de groei in vertrouwen en online verkopen in het algemeen, heeft het verkopen via Handwerkmarkt ook veel andere voordelen voor jou die ervoor kunnen zorgen dat je steeds meer mensen blij kan gaan maken met jouw handgemaakte producten. Sluit je aan bij ons team en ervaar deze en de vele andere voordelen nu zelf.

Bespaar tijd en geld

Handwerkmarkt is het goedkoopste, creatieve verkoopplatform in Nederland. Met 0% commissies, 4% transactiekosten en gratis basis functionaliteiten voor het verkopen van je producten krijgt iedereen de mogelijkheid zichtbaar te worden in Nederland. Daarnaast groei je automatisch met ons netwerk mee, zorgen wij voor de overkoepelende marketing en vindbaarheid van het platform (en dus jouw producten) en houdt het inzichtelijke administratiesysteem alles rondom jouw verkopen automatisch bij. Zo kan jij je weer meer bezig gaan houden met de activiteiten rondom je hobby/ bedrijf waar je echt plezier uit haalt.  

Zichtbaarheid

Individuele verkoopkanalen zoals social media accounts en webshops schieten als paddestoelen uit de grond. Hoe ga jij je onderscheiden van de rest en beter vindbaar worden dan jouw concurrenten? Een shop op Handwerkmarkt kan je daarbij helpen! Naast de vindbaarheid van het platform in het algemeen krijgen ook jouw individuele shop en producten een score in Google. Door de grote bezoekersaantallen op het platform groeit de score van jouw shop en producten snel. Hierdoor wordt alles wat je met jouw shop en producten verbindt zoals je naam, socials, webshop etc ook automatisch beter vindbaar door het concept linkbuilding.  Zo werken we samen met alle makers op het platform aan betere vindbaarheid van handgemaakte producten in Nederland. 

Gericht op Nederland

Geen torenhoge verzendkosten, extra administratie of buitenlandse regels. Handwerkmarkt is gericht op de Nederlandse markt. Deze “kleinschalige” aanpak gaat voor kwaliteit boven kwantiteit; het zorgt ervoor dat je klanten je echt kunnen leren kennen. Zo kan je een duurzame, hechte band opbouwen met je klanten en andere makers om je heen. Dit is erg belangrijk voor een hoge conversie en zorgt voor een gezonde basis voor de groei van je bedrijf. Daarnaast kunnen wij zelf door deze “kleinschaligheid” snel en flexibel inspelen op de wensen van de markt, jouw wensen als maker en houden wij persoonlijk contact met iedereen uit het team.  Zo zorgen we voor een gezellig, persoonlijk platform waar iedereen zich thuis voelt.