Cadeau inspiratie, Makersverhalen

Fijne Valentijn

Een uniek Valentijnscadeau

Valentijn ~ De dag van de liefde! Elke jaar is het weer een leuke uitdaging om een uniek cadeau voor iemand te vinden. Een persoonlijk gebaar om te laten zien dat je van iemand houdt, je aan iemand denkt en diegene steunt. Op Handwerkmarkt helpen we je een handje door alle unieke, handgemaakte producten op één plek te verzamelen. Toch wilde we je ook een extra waardevolle cadeau optie geven om lokale makers, hobbyisten, ambachtslieden en kunstenaars een extra duwtje in de rug te geven. Want hoe kan je een ondernemer nou beter helpen dan met een bereik en zichtbaarheid boost! Daarom organiseerde we een actie op Instagram waarbij je jouw favoriete maker(s) in het zonnetje kon zetten. In deze blog lichten we de 5 leukste nominaties van de actie uit:

Klik op de naam of foto om meer over de maker en haar producten te weten te komen. 

Abstracte kunst

Vilten en wollen figuren

Gepersonaliseerde potloden

Keramiek kunst

Categorieën

Nieuwste blogs

Socials

Vind jij onze blogs leuk om te lezen en wil je graag meer Nederlandse makers leren kennen? Volg ons dan op social media voor meer handmade nieuws!

abstracte kunst

Hi allemaal! 

Ik ben Anne Roos van @Brushcali en ik werk met alcohol inkt en resin waarvan ik abstracte en functionele kunst maak die ik als originele kunstwerken of bijvoorbeeld onderzetters verkoop. Door de alcohol inkt in verschillende richtingen te ‘blazen’ ontstaan er allerlei patronen en structuren waardoor ieder kunstwerk of onderzetter geheel uniek is. Bekijk vooral mijn Instagram als je iets van dit fascinerende proces wilt terug zien! Ik ben in gespecialiseerd in het maken van abstracte rozen (what’s in a name) en wat past er beter bij Valentijn dan rozen? 

~Anne Roos

Goud op zwart geeft een hele mooie luxe uitstraling en door de toplaag van epoxy glinstert het goud prachtig in het licht. Kunstwerk is bevestigd op een houten paneel en afgemaakt met epoxy. Formaat is 15 x 30cm. 

Rozen voor Valentijnsdag niet origineel? Wel als het om een origineel kunstwerk gaat met abstracte rozen. Deze rozen verwelken niet 😉 verschillende werken beschikbaar, kunstwerk op de foto is op A4 formaat. (Lijst niet inbegrepen)

Onderzetters gemaakt van alcohol inkt op keramiek, beschermt met een glanzende laag epoxy en de onderkant is afgewerkt met kurk. Onderzetters kunnen ook tegen hete mokken!

Een handgemaakt kado voor Valentijn is ontzettend leuk omdat het geheel uniek is en je dus niet met een standaard kadootje aan komt zetten. De maker heeft er zelf ook liefde en passie ingestopt en dat is in het product terug te zien. Bovendien steun je er een lokale maker mee die ontzettend blij is als je een bestelling doet en daarmee iemand's passie ondersteunt! 

Anne Roos

Vilten en wollen figuren

Ik ben Rianne van Studio Jannepan en creer graag liefdevolle, kleurige en warme figuren met wol. Bijna 25 jaar geleden ging mijn dochter naar de ‘vrije school’ creche, waar we zagen hoe fijn het is de seizoenen, en zo het ritme van het jaar, middels een jaartafel naar binnen te halen. Dus begon ik ook zelf te maken, samen met andere moeders uit de groep van de kinderen. Maar ik wou het zelf eenvoudiger, strakker en kleurrijk, zo tekende ik vooral uit zoals ik het zelf mooi vind. Ik ging met het materiaal dat ik nog had liggen nieuwe maken en al snel kreeg ik veel leuke reacties, zo groeide snel een klein bedrijfje.
 

~ Rianne