Cadeau inspiratie, Makersverhalen

Fijne Valentijn

Een uniek Valentijnscadeau

Valentijn ~ De dag van de liefde! Elke jaar is het weer een leuke uitdaging om een uniek cadeau voor iemand te vinden. Een persoonlijk gebaar om te laten zien dat je van iemand houdt, je aan iemand denkt en diegene steunt. Op Handwerkmarkt helpen we je een handje door alle unieke, handgemaakte producten op één plek te verzamelen. Toch wilde we je ook een extra waardevolle cadeau optie geven om lokale makers, hobbyisten, ambachtslieden en kunstenaars een extra duwtje in de rug te geven. Want hoe kan je een ondernemer nou beter helpen dan met een bereik en zichtbaarheid boost! Daarom organiseerde we een actie op Instagram waarbij je jouw favoriete maker(s) in het zonnetje kon zetten. In deze blog lichten we de 5 leukste nominaties van de actie uit:

Klik op de naam of foto om meer over de maker en haar producten te weten te komen. 

Abstracte kunst

Vilten en wollen figuren

Gepersonaliseerde potloden

Keramiek kunst

Categorieën

Nieuwste blogs

Socials

Vind jij onze blogs leuk om te lezen en wil je graag meer Nederlandse makers leren kennen? Volg ons dan op social media voor meer handmade nieuws!

abstracte kunst

Hi allemaal! 

Ik ben Anne Roos van @Brushcali en ik werk met alcohol inkt en resin waarvan ik abstracte en functionele kunst maak die ik als originele kunstwerken of bijvoorbeeld onderzetters verkoop. Door de alcohol inkt in verschillende richtingen te ‘blazen’ ontstaan er allerlei patronen en structuren waardoor ieder kunstwerk of onderzetter geheel uniek is. Bekijk vooral mijn Instagram als je iets van dit fascinerende proces wilt terug zien! Ik ben in gespecialiseerd in het maken van abstracte rozen (what’s in a name) en wat past er beter bij Valentijn dan rozen? 

~Anne Roos

Goud op zwart geeft een hele mooie luxe uitstraling en door de toplaag van epoxy glinstert het goud prachtig in het licht. Kunstwerk is bevestigd op een houten paneel en afgemaakt met epoxy. Formaat is 15 x 30cm. 

Rozen voor Valentijnsdag niet origineel? Wel als het om een origineel kunstwerk gaat met abstracte rozen. Deze rozen verwelken niet 😉 verschillende werken beschikbaar, kunstwerk op de foto is op A4 formaat. (Lijst niet inbegrepen)

Onderzetters gemaakt van alcohol inkt op keramiek, beschermt met een glanzende laag epoxy en de onderkant is afgewerkt met kurk. Onderzetters kunnen ook tegen hete mokken!

Een handgemaakt kado voor Valentijn is ontzettend leuk omdat het geheel uniek is en je dus niet met een standaard kadootje aan komt zetten. De maker heeft er zelf ook liefde en passie ingestopt en dat is in het product terug te zien. Bovendien steun je er een lokale maker mee die ontzettend blij is als je een bestelling doet en daarmee iemand's passie ondersteunt! 

Anne Roos

Vilten en wollen figuren

Ik ben Rianne van Studio Jannepan en creer graag liefdevolle, kleurige en warme figuren met wol. Bijna 25 jaar geleden ging mijn dochter naar de ‘vrije school’ creche, waar we zagen hoe fijn het is de seizoenen, en zo het ritme van het jaar, middels een jaartafel naar binnen te halen. Dus begon ik ook zelf te maken, samen met andere moeders uit de groep van de kinderen. Maar ik wou het zelf eenvoudiger, strakker en kleurrijk, zo tekende ik vooral uit zoals ik het zelf mooi vind. Ik ging met het materiaal dat ik nog had liggen nieuwe maken en al snel kreeg ik veel leuke reacties, zo groeide snel een klein bedrijfje.
 

~ Rianne

Vanwege de grote vraag, heb ik naast het maken van figuren ook besloten pakketten met werkbeschrijving en materiaal te gaan maken van de wolvilt creaties. Ik doe dat nog maar kort, maar heb al hele leuke foto’s van de resultaten gekregen van enthousiaste makers, dat maakt me blij. Als het leven weer ‘normaal’ is, wil ik ook snel weer de workshops oppakken, niets is fijner dan samen maken.
 
De wolvrouwen, ‘Liefdevol in wol’ maak ik op bestelling. Deze worden ook cadeau gegeven en krijgen een bijzonder plekje in huis. Het is veel werk om te maken, maar extra speciaal omdat ze vaak een speciale herinnering voor iemand vertegenwoordigen. Dat voelt fijn, zoiets voor iemand te kunnen maken dan. Vooral de vrouw met hart (kijk op www.studiojannepan.nl onder ‘Liefdevol in wol) mag ik vaak maken en wordt ook veel gegeven. De naam ‘Liefdevol in wol’ zegt eigenlijk al genoeg, ‘Happy Valentijn’ voor iedereen!

Leuk weetje over mij, ik luister echt naar 'Jannepan', het is de koosnaam die mijn eigen vader (overleden in 2007) heel vaak gebruikte vroeger. Het waren er nog wel wat meer, maar deze voelt gewoon speciaal, kleurrijk en liefdevol, precies goed voor mijn bedrijfsnaam ❤️

Rianne

Keramiek kunst

Hoi! Ik ben Steffie van den Akker en ik maak keramiek. Jarenlang al voelde ik dat ik iets wilde creeeren met mijn handen, net zoals ik dat vroeger als kind al deed, maar wat dan? Door mijn kinderen kwam ik weer in aanraking met klei, en toen viel het kwartje. Nu draai ik keramiek: vaasjes, mokken, kandelaren, kommen. De mensen die mijn spullen kopen, weten dat ik er heel erg veel liefde en plezier in heb gestopt. Ik hoop dat ze dit telkens voelen als mijn keramiek gebruiken! Naast het maken van keramiek ben ik fotografe! Ik fotografeer vooral gezinnen, en met name de liefde die mensen voor elkaar voelen. Zoals je merkt: dit is een belangrijk thema in alles wat ik doe! 
 

~Steffie

Het is bijzonder dat je door op een bepaalde manier druk uit te oefenen op een bal modder, zulke mooie dingen kunt maken! Ik werk met een ouderwetse schopschijf, dus het is echt een balans vinden tussen het precieze werk dat ik met mijn handen en vingers doe, en het schoppen tegen de schijf om die draaiende te houden. Het is een traag proces waarbij het eindresultaat afhankelijk is van een heleboel verschillende factoren. Het spannendste is wel het glazuren, waarbij de spullen hun kleur krijgen en daarna gebakken worden op 1222 graden. 
 
Ik deel mijn werk op instagram en daar bied ik ook af en toe dingen te koop aan, maar vrijwel de meeste spullen maak ik op bestelling. Bestellingen krijg ik doorgaans binnen via prive berichtjes. Het is ontzettend leuk om elke keer weer dingen te maken die mensen vaak dagelijks zullen gaan gebruiken!

Geen twee producten zijn precies hetzelfde. Dit houdt het elke keer weer spannend!

Steffie

Gepersonaliseerde potloden

Ik ben dol op alles wat met pen, potlood en papier te maken heeft en dan ook nog het liefste in de kleur roze. Terwijl blauw eigenlijk mijn echte lievelingskleur is. Ik hou van creëren. Of het nu concepten zijn voor een nieuw product, het bakken van taartjes of het vullen van een pluktuin vol met dahlia’s en lathyrussen.

Een potlood wordt uniek en persoonlijk wanneer jouw naam of eigen tekst erop komt te staan. Bij Uniek Potlood kan dat al vanaf 3 stuks. Daarbij kun je kiezen uit zoveel verschillende kleuren dat jouw favoriete kleur er bijna altijd wel bij zit.

Elk potlood wordt handmatig voorzien van een opdruk. De tekst wordt eerst in spiegelbeeld in een houder in het drukapparaat gezet en daarna wordt goudfolie m.b.v. warmte een beetje in het potlood gedrukt. Het is elke keer weer spannend of het er goed op komt te staan omdat hout een natuurproduct is en je nooit handmatig hetzelfde kunt drukken als machinaal. En daar zit nu net de charme. Elk lettertje kan net even anders staan. Aan mij de uitdaging om ze altijd weer zo mooi mogelijk af te leveren. 

~ Jorien

Handgemaakte producten hebben net dat beetje extra, het stukje liefde dat de maker aan het product meegeeft, je ziet het niet maar het is er wel. En dat is eigenlijk ook waar het ook om gaat bij de oorsprong van Valentijnsdag. Je ziet niet van wie je iets ontvangt maar je weet dat het met liefde is gegeven.

Jorien

Viltbloemen

Ik ben Sanne Kraaijkamp, 46 jaar en wonend in het prachtige Brabant. Als kind van 2 ongelooflijke creatieve mensen (mijn vader was geen onverdienstelijk acteur en mijn moeder was bloemiste) kon het niet anders dan dat ik ook een creatief beroep zou kiezen.

Als puber, toen anderen als vakkenvuller aan de slag gingen, werkte ik al bij de bloemisterij en van mijn moeder heb ik de liefde en passie voor bloemen en tuinieren ook echt mee gekregen. En door mijn achtergrond als kleedster/styliste  heb ik een grote affiniteit met stoffen en materiaal kennis. Door die 2 werelden te combineren werd de Viltbloemen winkel geboren. Volledig autodidact ben ik nu op het punt aangekomen dat de bloemen allemaal echt een herkenbare Viltbloemenwinkel stijl hebben en daar door ook echt herkenbaar zijn als van mijn hand.

~Sanne

Viltbloemen van de Viltbloemenwinkel zijn het ideale Valentijscadeau omdat het een blijvend cadeau is, deze bloemen verwelken niet en blijven dus net zo lang mooi als de liefde. Daarnaast is de Viltbloemenwinkel onderscheidend omdat 95% van wat in de winkel staat direct uit voorraad leverbaar is. Geen lange wachttijden dus op je handgemaakte boeket. En je kunt in elke prijsklasse shoppen dus kijk zeker eens rond in mijn webshop. 

Om van mijn klanten te horen dat ze elke dag met een lach naar hun Viltbloemen kijken maakt dit werk alleen nog maar leuker.

Sanne

Categorieën

Nieuwste blogs

Socials

Vind jij onze blogs leuk om te lezen en wil je graag meer Nederlandse makers leren kennen? Volg ons dan op social media voor meer handmade nieuws!