Handwerken voor het goede doel

0
Samen hebben wij opgehaald voor het goede doel

Onzettend veel creatievelingen maken producten voor het goede doel. Om deze kanjers hierbij te helpen, slaan 10 bekende Nederlandse goede doelen en Handwerkmarkt de handen ineen. Wij hebben samen met onze makers een nieuwe functionaliteit bedacht waardoor je op een makkelijke manier je handgemaakte producten kan verkopen en daarbij automatisch kan bijdragen aan een door jouw gekozen goede doel. Verkopers bepalen in dit systeem welk deel van de omzet gedoneerd wordt aan het door hun gekozen goede doel. 

 

Maar ook als klant is je hulp hard nodig! Als je opzoek bent naar een mooi cadeau en ook extra wil bijdragen aan een specifiek goed doel, kan je op Handwerkmarkt de producten filteren waarbij een deel van de verkoopprijs naar een goed doel wordt gedoneerd. Dankzij jouw aankoop komt dit geld vrij om te kunnen doneren, wat een hele mooie extra waarde geeft aan het unieke, handgemaakte cadeau. 

Info

De belangrijkste informatie over het goede doelen systeem

Heb je hulp nodig of heb je verder nog vragen? Neem dan contact met ons op via info@handwerkmarkt.nl of via Whatsapp, dan helpen we je graag persoonlijk verder.

Binnen 3 stappen kan je als maker automatisch met jouw producten bijdragen aan een goed doel:

 1. Voeg een product toe. Heb je dit nog niet eerder gedaan? Volg dan de eerste 3 stappen in de instructievideo.
 2. Kies op de uitgebreide productinstellingen pagina onder de prijs het goede doel en het bedrag dat naar het goede doel gaat. Hierbij geldt: 

Prijs: Dit gaat naar de maker. Wil je alles doneren aan een goed doel? Dan is de prijs dus €0.

Bedrag (naast keuze voor het goede doel): Dit gaat 100% naar het goede doel. Samen met de prijs vormt dit de verkoopprijs (in het voorbeeld dus €13) van je product.

          3. Sla het product op en wacht tot het door ons goedgekeurd wordt. Na goedkeuring is jouw product terug te vinden in je persoonlijke shop en in de product catalogus van het platform. 

Zodra het product verkocht wordt, gaat het door de maker gekozen bedrag automatisch naar een aparte rekening voor het goede doel. Afhankelijk van het totaal opgehaalde bedrag worden de donaties eens per 3 maanden of eens per maand aan het goede doel overgedragen. Alles gebeurt in overleg en samenwerking met de deelnemende goede doelen zodat we samen transparantie kunnen garanderen.

Als maker is het door jou opgehaalde bedrag voor de verschillende goede doelen terug te zien in het goede doelen overzicht onder je verkoopmenu. 

 • Op Handwerkmarkt kan je altijd kosteloos 15 handgemaakte producten te koop aanbieden.
 • De maker kiest zelf welk bedrag naar welk goede doel gaat. De verkoopprijs van een product is verdeeld in twee delen, waarbij over het deel van de maker alleen transactiekosten worden berekend voor het gebruikmaken van het betalingssysteem op Handwerkmarkt (waaronder iDEAL).

Prijs: Dit gaat naar de maker. Wil je alles doneren aan een goed doel? Dan is de prijs dus €0. Van deze prijs gaan alleen eventueel transactiekosten af. Wij werken namelijk niet met advertentiekosten of commissies, dus dit zijn de enige eventuele bijkomende kosten. De winst/verdiensten (prijs – transactiekosten) als verkoper zie je boven de prijs.

Bedrag (naast keuze voor het goede doel): Dit gaat 100% naar het goede doel. Hier worden dus geen kosten over berekend.  Samen met de prijs vormt dit de verkoopprijs (in onderstaande voorbeeld dus €13) van je product.

 • Verder zijn er geen kosten aan verbonden. Op Handwerkmarkt werken we niet met commissies. 

We hebben momenteel een samenwerking met 11, door het CBF erkende, Nederlandse goede doelen. De goede doelen die je als koper en maker via Handwerkmarkt kan steunen, zijn:

 • Stichting Haarwensen
 • Diabetes Fonds
 • Stichting Kanjer wens 
 • Fonds Gehandicaptensport
 • KWF
 • CliniClowns
 • Fonds Slachtofferhulp
 • UAF
 • Ouderenfonds
 • Jantje Beton
 • Rode Kruis

Deze goede doelen zijn een vaste invulling voor dit systeem op Handwerkmarkt. Om de keuze voor goede doelen overzichtelijk te houden, voegen we het komende jaar geen andere goede doelen toe aan deze lijst. 

We stellen alle goede doelen graag uitgebreid aan je voor op onze goede doelen pagina

Ondanks dat de maker de bijdrage aan een goed doel kiest, ben jij als klant natuurlijk ook enorm belangrijk. Dankzij jouw aankopen, komt het gekozen bedrag namelijk vrij om te kunnen doneren aan het goede doel. 

Ben je dus opzoek naar een cadeau en wil jij een specifiek goed doel steunen? Dan kan je op de productpagina op jouw favoriete goede doel filteren. Dit kan je doen, door het goede doel bij het filter aan te vinken. Alle producten die bijdragen aan dit goede doel komen dan naar voren. Je ziet in dit overzicht ook gelijk welk bedrag van de verkoopprijs naar het goede doel gaat.

Een mooie win-win-win

Een uniek verhaal

Handgemaakte cadeaus zijn erg bijzonder en persoonlijk om te geven. Met een extra verhaal van het gesteunde goede doel, maakt dit een prachtig, waardevol cadeau terwijl je ook een steentje bijdraagt aan de Nederlandse maatschappij.

Dankbaarheid

Als je vraagt naar de motivatie van een maker, hoor je vaak 1 duidelijke boodschap: "Ik wil mensen blij maken met mijn handgemaakte producten." Een glimlach, positieve review, de dankbaarheid als je iets bijzonders voor een ander persoon hebt gemaakt en daarmee kan bijdragen aan een goed doel; deze positieve impact is toch echt onbetaalbaar.

Meer zichtbaarheid

Handgemaakte producten en de prachtige projecten die uitgevoerd worden door goede doelen, mogen beide meer gezien en gestimuleerd worden in Nederland. Daarom slaan we de handen ineen en gaan we samen zorgen voor een lach op ieders gezicht.