Kosten

Wil je het liefst zo veel mogelijk uit je hobby of bedrijf halen, maar stapelen de kosten stiekem behoorlijk op? Op Handwerkmarkt spelen we in op een strategie die voor veel bereik zorgt, maar niks extra’s hoeft te kosten; Teamwork! Vorm samen met ons en de ander verkopers op het platform een team en maak kosteloos gebruik van de basis functionaliteiten van het platform. Uiteraard bieden wij ook extra, betaalde  functionaliteiten aan die inspelen op de verschillende ambitieniveaus van makers. Jij houdt altijd de touwtjes in handen. 

Deze kosten kom je tegen op het platform:

Transactie kosten

Bij betalingen via het platform wordt 4% transactiekosten in rekening gebracht. Deze transactiekosten dekken de servicekosten van iDeal en de opname- en verwerkingskosten van het balanssysteem van het platform. Lees meer

Verkooppakket kosten

De verschillende verkooppakketten geven je, bovenop de kosteloze basis, gedurende de geldigheidsperiode toegang tot extra functionaliteiten. - Basis(€0) - Pro (€12,50) - Premium (€25). Lees meer

Commissies?

Wij staan voor maatschappelijk verantwoord ondernemen en werken daarom niet met commissies. Dit is ook de reden dat je met een eigen webshop meer dan welkom bent op Handwerkmarkt. We geven makers graag een podium, je bent vrij om dit podium op jouw eigen manier vorm te geven.

Handwerkmarkt is in basis een gratis platform

Op Handwerkmarkt worden de krachten en creativiteit van Nederlandse makers gebundeld om er zo voor te zorgen dat steeds meer mensen kennis gaan maken met het creatieve talent van eigen bodem. Wij willen alle Nederlandse makers een podium bieden, hoe groot of klein ambities ook zijn. Daarom is Handwerkmarkt in basis een gratis platform om iedereen de kans te geven zijn/haar handgemaakte producten te laten zien. De volgende functionaliteiten zijn dus altijd voor iedereen gratis beschikbaar:

  • Een eigen, personaliseerbare winkel: al je producten worden gekoppeld aan jouw eigen winkel. Hier kunnen klanten je contactgegevens vinden, met je chatten (ook een gratis functionaliteit!),  doorklikken naar je social media pagina’s en jouw unieke verhaal lezen. 
  • 15 producten toevoegen aan jouw winkel.
  • Onbeperkt aantal keer je geplaatste producten verkopen waarbij klanten makkelijk en snel kunnen betalen via iDEAL (deze functionaliteit is gratis maar de transactiekosten worden wel in rekening gebracht). 

Transactiekosten

Verkooppakket kosten

Een verkooppakket is een eenmalige aankoop waarbij je tijdelijk toegang krijgt tot extra functionaliteiten op het platform. Een verkooppakket kan je op ieder moment en zo vaak als je wil aanschaffen.  
De extra functionaliteiten worden na aanschaf gelijk geactiveerd. Je krijgt 90 dagen toegang tot de extra functionaliteiten. Dit wordt niet automatisch verlengd. Je wordt door ons op de hoogte gebracht als de geldigheidsperiode van je pakket erop zit.
 
Zonder actief verkooppakket* Basis (€0) Pro (€12.50) Premium (€25)
Eigen shop
Chat met klanten
Social media koppeling
Goed doel steunen
Producten te koop (iDEAL) √ **
Commissie 0% 0% 0% 0%
Geldigheid 90 dagen 90 dagen 90 dagen
Producten toevoegen tot 15 tot 50 tot 500
Producten wijzigen
Workshops plaatsen
Shop screening
Uitgelicht op homepage

Transactiekosten

Handwerkmarkt maakt gebruik van een veilige en betrouwbare combinatie van betalingssystemen om een transactie tussen jou en de koper toegankelijk en snel te laten verlopen. De koper heeft hierbij de mogelijkheid om met iDEAL te betalen. 

De transactiekosten op Handwerkmarkt zijn 4% van de verkoopprijs van het product (exclusief  verzendkosten en bijdragen aan het goede doel). Een transactie bestaat uit verschillende stappen in het process:

Bij het verkopen van een product verwerkt Mollie de transactie tussen de klant en het platform. Je verkopersbalans  wordt vervolgens verhoogt met jouw verdiensten (= verkoopprijs + verzendkosten – transactiekosten – bijdragen aan het goede doel). Jij kan op ieder moment het bedrag op jouw verkopersbalans opnemen door een opnameverzoek te versturen. Hoe het opnemen van jouw verdiensten werkt, leggen we je graag uit via  “Opname info”. De totale transactiekosten bestaan dus uit de servicekosten van Mollie (iDEAL), opnamekosten en verwerkingskosten. 

Transactiekosten zijn niet verplicht. Zet je je product op “niet op voorraad” dan lopen de bestelling en de betaling niet via het platform en er worden dan ook geen transactiekosten in rekening gebracht. De klant wordt verzocht bij interesse contact met je op te nemen. Deze methode zie je ook terug bij Marktplaats  als je geen koppeling wil/hebt met iDEAL.