Verkooppakket

In het verkoopmenu vind je de tab “Verkooppakket”. Vanuit deze tab kom je terecht op de pagina waar je alle informatie kan vinden over je huidige en mogelijke verkooppakketten. We vertellen je graag wat deze pakketten inhouden en hoe je ze kan gebruiken om toegang te krijgen tot verschillende functionaliteiten van het platform. 

FAQ - Algemeen

 • Het toevoegen en aanpassen van 5 producten is helemaal gratis.
 • Tot en met 15 producten toevoegen kost eenmalig €5. Hierbij heb je 30 dagen de tijd om de producten toe te voegen en te wijzigen. 
 • Tot en met 50 producten toevoegen kost eenmalig €12,50. Hierbij heb je 60 dagen de tijd om de producten toe te voegen en te wijzigen.
 • Tot en met 150 producten toevoegen kost eenmalig €20. Hierbij heb je 60 dagen de tijd om de producten toe te voegen en te wijzigen. 

Als je verkooppakket verloopt:

 • Krijg je een mailtje van ons met de informatie dat je pakket is verlopen. 
 • Blijven de door jou geplaatste producten gewoon online zichtbaar en te koop in jouw winkel en de productcatalogus op het platform. Deze functionaliteiten horen namelijk bij de gratis basis van Handwerkmarkt en zijn dus altijd voor iedereen beschikbaar. 
 • Alle instellingen die je in de looptijd van je pakket hebt aangepast of toegevoegd blijven ook bewaard. 

Het pakket wordt niet automatisch verlengd. Je hebt na de looptijd dus geen toegang meer tot:

 • De extra functionaliteiten die in het verkooppakket geactiveerd worden, zoals het kunnen toevoegen van producten. Je hoeft pas het verkooppakket weer aan te schaffen als je graag gebruik wil maken van de extra functionaliteiten van het pakket. 

Nee, de pakketten worden niet automatisch verlengd. De pakketten geven je namelijk tijdelijk toegang tot extra functionaliteiten op het platform. Heb je deze functionaliteiten niet nodig? Dan hoef je geen pakket aan te schaffen. Zo hou jij altijd zelf te touwtjes in handen. 

Voorbeeld: Heb jij een grote collectie die één keer per jaar vernieuwd wordt? Met het Premium pakket kan je 150 producten toevoegen en aanpassen. Na 60 dagen verloopt het pakket en blijven alle door jou geplaatste producten online en te koop op het platfom. Vernieuw je de collectie vervolgens een jaar later pas weer, dan staat jouw grote collectie heel het jaar op het platform voor maar €20.

Via de tab “Verkooppakket” in jouw verkoopmenu zie je alle details over jouw pakket. Hier kan je je huidige pakket annuleren. Je dient eerst je huidige pakket te annuleren voordat je een nieuw verkooppakket kan aanschaffen.

Nadat je je verkooppakket hebt geannuleerd, kan je gelijk een nieuw pakket aanschaffen. Let wel op! Bij het annuleren van een pakket verlies je de toegang tot de extra functionaliteiten die bij dat pakket hoorden. Bij een gratis pakket maakt dit uiteraard niet uit, maar bij betaalde pakketten is dit sonde van je geld. We raden je dan ook aan te wachten met het wisselen van pakket, totdat de geldigheidperiode van het pakket beïndigd is. 

Bij het overstappen naar een kleiner pakket blijven alle door jou toegevoegde producten online staan en krijg je weer toegang tot de uitgebreide productinstellingen van de producten. 

Vervolgens heb je een nieuw pakket gekozen waarbij er een minder aantal producten in je winkel zichtbaar mogen zijn. Als je nieuwe producten wil toevoegen moet het aantal producten die zichtbaar zijn in jouw winkel minder zijn dan het maximaal toegestane aantal producten in je winkel. Dit kan je bereiken door de productstatus van producten op “Kladversie” te zetten. Je product wordt dan niet verwijderd maar is niet meer zichtbaar in jouw winkel en wordt dus ook niet meegeteld bij het aantal producten in je winkel. 

Lees hier hoe je de productstatus moet aanpassen →

Wil je geen nieuwe producten toevoegen, maar wil je alleen productinstellingen aanpassen? Dan kunnen al je producten gewoon zichtbaar in je winkel blijven staan, ook als je een kleiner (bijvoorbeeld gratis) pakker activeert. 

Handwerkmarkt is in basis een gratis platform

Op Handwerkmarkt worden de krachten en creativiteit van Nederlandse makers gebundeld om er zo voor te zorgen dat steeds meer mensen kennis gaan maken met het creatieve talent van eigen bodem. Wij willen alle Nederlandse makers een podium bieden, hoe groot of klein ambities ook zijn. Daarom is Handwerkmarkt in basis een gratis platform om iedereen de kans te geven zijn/haar handgemaakte producten te laten zien. De volgende functionaliteiten zijn dus altijd voor iedereen gratis beschikbaar:

 • Een eigen, personaliseerbare winkel: al je producten worden gekoppeld aan jouw eigen winkel. Hier kunnen klanten je contactgegevens vinden, met je chatten (ook een gratis functionaliteit!),  doorklikken naar je social media pagina’s en jouw unieke verhaal lezen. 
 • 5 producten toevoegen aan jouw winkel.
 • Onbeperkt aantal keer je geplaatste producten verkopen waarbij klanten makkelijk en snel kunnen betalen via iDEAL (deze functionaliteit is gratis maar de transactiekosten worden wel in rekening gebracht). 
Deze functionaliteiten hangen dus niet samen met verkooppakketten en vervallen dus ook niet als je verkooppakket vervalt. Met een verkooppakket krijgt je namelijk bovenop deze gratis verkoopbasis toegang tot extra functionaliteiten die je kunnen helpen met het laten groeien van je netwerk en het bereik van je producten.

Wat is een verkooppakket?

Een verkooppakket is een functionaliteitenpakket waarbij je tijdelijk toegang krijgt tot extra functionaliteiten op het platform (dus bovenop de bovengenoemde gratis functionaliteiten). Een verkooppakket is een tijdelijke, eenmalige aankoop die je op ieder moment en zo vaak als je wil kan aanschaffen.  Functionaliteiten die je met de pakketten tijdelijk kan activeren:

 • Het toevoegen van X producten (t/m 5 producten gratis);
 • Toegang tot het plaatsen van workshops;
 • Aanbevolen verkoper sticker op de winkeloverzicht pagina;
 • Je producten uitgelicht op de voorpagina.
 • Een eigen promotie op onze social media kanalen.

Alle andere functionaliteiten zijn dus altijd gratis en beschikbaar ook als je verkooppakket verloopt. Zo dien je een verkooppakket “aan te schaffen” voor het toevoegen van producten, maar blijven producten als ze eenmaal zijn toegevoegd altijd online in je winkel staan totdat je ze zelf verwijderd. 

Om onderscheid te maken tussen de verschillende ambitie niveaus van makers, hebben we verschillende verkooppakketten samengested die in meer of mindere maten toegang geven tot deze extra functionaliteiten. Zo kan je een pakket kiezen die aansluit bij jou wensen.

Pakket opties

Pakket inhoud

Start en Basis

Aantal producten zichtbaar in winkel: Tot dit totaal aantal online producten in jouw winkel is bereikt, kan je nieuwe producten aan je winkel toevoegen. Boven je productoverzicht staat altijd het aantal producten die je nog kan toevoegen om aan dit nummer te komen. Het aantal producten wat je online (productstatus = online) in je winkel heb staan, worden meegenomen in deze berekening. Zet je de productstatus van een product dus op “kladversie“, dan wordt dit product niet meegeteld in het totaal aantal producten in jouw winkel aangezien dit product dan niet zichtbaar is voor klanten. 

Lees meer over het aanpassen van de productstatus van een product  →

Persoonlijk klantencontact via de chat (altijd gratis, ook buiten dit pakket): Alle verkopers krijgen een live chat koppeling die zichtbaar is op de product- en winkelpagina. 

Jouw winkel volledig personaliseerbaar (altijd gratis, ook buiten dit pakket): Richt jouw winkel volledig in met jouw eigen huisstijl, een banner en profielfoto. Alle instellingen, van verzendmethode tot verwerkingstijden, zijn door jou zelf in te stellen. Wil je wel of niet gebruikmaken van de chat? Wil je wel of geen klantenbeoordelingen ontvangen? Pas het aan en laat het unieke karakter van jouw producten zien.

– Social media links (altijd gratis, ook buiten dit pakket): Koppel jouw winkel met alle mogelijke social media pagina’s. Jouw winkelbezoekers kunnen met 1 klik makkelijk op jouw socials terechtkomen en je volgen. Zo verkoop je niet alleen producten via jouw winkel maar bouw je ook een groter klantennetwerk op op social media.

Het aantal producten in jouw winkel is niet hetzelfde als het aantal producten die je mag verkopen. Het aantal verkopen is bij elk verkooppakket onbeperkt.

Pro

Naast de functionaliteiten van Start en Basis:

Krijg jouw eigen promotie op al onze socials: We betrekken je graag bij onze reclame stunts en marketing. Daarom nemen we contact met je op als je een Pro of Premium abonnement hebt aangeschaft. Je mag dan zelf aangeven welke producten jij graag extra zou willen promoten. Deze koppelen we dan aan onze Facebook/Instagram catalogus en verwerken we in een persoonlijke promotie actie op onze socials. Deze promotie wordt vervolgens binnen de looptijd van jouw huidige abonnement gelanceerd. Mochten er andere leuke marketing stunts lopen gedurende jouw abonnementsperiode, dan betrekken we je hier natuurlijk graag bij.

– Advies op maat van ons support team: Worden bepaalde producten niet verkocht? Wil je graag tips over het verbeteren van de uitstraling van jouw winkel of weet je niet hoe je de rapportages van jouw winkel het beste kan toepassen? Wij duiken gedurende jouw abonnementsperiode samen met jouw in specifieke problemen en geven je graag tips aangepast op jouw situatie. We weten natuurlijk niet van iedereen waar ze mee struggelen dus je moet zelf om het advies vragen (!) met een specifieke omschrijving waar je graag advies over zou willen. Dit kan via Whatsapp of email. Algemene hulp bieden wij uiteraard bij alle abonnementen.

Premium

Naast de functionaliteiten van Start, Basis en Pro:

– Jouw producten uitgelicht op de homepage:  We vragen je na het aanschaffen van een premium pakket om een selectie van 3 producten te maken die we voor je gaan uitlichten op de voorpagina van Handwerkmarkt. Deze producten blijven hier staan tot jouw abonnement verloopt. 

-Toegang tot het plaatsen van workshops: Alleen Premium gebruikers mogen workshops plaatsen op het platform. Dit zorgt ervoor dat klanten zekerder zijn van een leuke en leerzame dag. Breng jouw creativiteit en leuke klantencontact samen in de praktijk en geef de creativiteit door aan anderen! 

Doe en aanvraag en word premium verkoper: Bij het Premium abonnement kan je een aanvraag bij ons doen om “Aanbevolen verkoper” te worden. Je krijgt dan een “aanbevolen verkoper” markering op in het winkeloverzicht waar klanten opzoek gaan naar leuke winkels. 

Aansluiten

Zodra je een verkopersaccount hebt aangemaakt, kan je één van de vier pakketten aanschaffen. Je kan dus gelijk aan de slag! Je kan de pakketten en alle informatie vinden via de tab Verkooppakketten in jouw verkoopmenuHier kan je een pakket uitzoeken die aansluit bij jouw ambities en wensen. Druk op “koop nu” en reken het bijbehorende bedrag af. Dit moet ook voor het gratis pakket (Start) ookal is deze kosteloos. 

Zorg dat er bij het afrekenen van jouw pakket geen andere producten in jouw winkelmandje zitten. Dit kan ervoor zorgen dat het pakket niet goed geactiveerd wordt. Reken een pakket  dus altijd apart af.

Geldigheid en verlengen

Alle pakketten zijn 30 (Start en Basis) of 60 (Pro en Premium) dagen geldig vanaf de dag van betaling. Het pakket en de daarbij behorende functionaliteiten en mogelijkheden wordt gelijk na betaling geactiveerd en blijven 30 of 60 dagen actief. De extra functionaliteiten van het platform worden dus vooraf betaald. 

Het pakket wordt na het verlopen van de geldigheidsperiode niet automatisch verlengd.  Na de geldigheidsperiode kunnen alle pakketten handmatig weer verlengd worden op het moment dat je de extra functioanliteiten weer goed kan gebruiken, bijvoorbeeld voor het toevoegen van nieuwe producten. Dit doe je door opnieuw aan te sluiten zoals hierboven beschreven. Je wordt zowel op jouw verkoopmenu als via de mail op de hoogte gehouden van de afloopdatum van het pakket.

LET OP! Bij vroegtijdig annuleren van een pakket gaat jouw “tegoed” aan bijbehorende functionaliteiten voor de resterende dagen verloren, deze stapelen dus niet op. 

Opzeggen

Het opzeggen van jouw pakket kan op elk gewenst moment door via “Verkooppakketten” in jouw verkoopmenu het pakket te annuleren. Een pakket is een tijdelijke, eenmalige aankoop en  heeft geen opzeg termijn. Het pakket zal dus gelijk gedeactiveerd worden zodra het geannuleerd wordt. Na het annuleren vervalt het recht op de resterende functionaliteiten van het geannuleerde pakket. 

Is de geldigheidperiode voorbij? Dan wordt het pakket met de extra functionaliteiten automatisch afgesloten. Er veranderd voor jou als verkoper daarbij eigenlijk niks. Je winkel en je producten blijven gewoon zichtbaar en beschikbaar op het platform totdat je zelf besluit de producten te verwijderen.