Makersverhalen

Petit & Me: Custom Babycarriers

Even voorstellen aan...

Mijn naam is Esther, geboren in 1985 in Brabant, nu woonachtig in Gelderland en mama van Lucas. Ik ben opgegroeid in een ondernemersgezin, afgestudeerd aan de Hoge Hotelschool in Maastricht en heb daarna verschillende sales functies vervuld in o.a. de hotellerie en de automotive.

Toen mijn zoontje in 2015 geboren werd, droeg ik hem, in zowel doeken als dragers. Na een tijdje werd zijn drager te klein en besloot ik aan mijn eerste project ooit achter de naaimachine, te beginnen: zelf een draagzak maken.

Ik kocht een scrap (stuk draagdoek), liet me goed informeren over aspecten als veiligheid, garen, gespen etc, en ging van start : het resultaat was een comfortabele, perfect passende, ergonomische drager. Vriendinnen zagen mijn werk en vroegen of ik ook een drager voor hen wilde maken. Toen groeide bij mij het idee om hier mijn eigen bedrijf van te maken, en dat was het begin van “Petit & Me, Custom Babycarriers”. Een bedrijf waarin draagdoeken omgebouwd worden naar dragers, ook wel wrapconversions genoemd.

Over Petit & Me, liefde tot in detail

Als moeder begrijp ik echt waar andere moeders naar op zoek zijn. Ik realiseer me hoe bijzonder de  momenten zijn waarop je met liefde je kindje draagt, hoe belangrijk het is alles te kunnen doen, overal te kunnen gaan, samen met je kindje, en dát op een comfortabele en tegelijkertijd elegante manier. Dat zit in mijn dragers verwerkt, in élk detail. Petit & Me is flink gegroeid in korte tijd : al snel kwamen er steeds meer aanvragen, en de wachttijd liep op. Daarom ben ik met een slotsysteem gaan werken. 

Debet aan de groei zijn social media en mijn tevreden klanten, mijn ambassadeurs. Ook in het buitenland was Petit & Me al snel bekend; veel bestellingen gaan naar Italië, maar ook naar o.a. Denemarken, Duitsland en Oost-Europa, en zelfs over de Europese grenzen heen.

Petit & Me is meer dan een doek die een drager wordt, het is een Custom Carrier Experience

Esther

Een drager met herinneringen

De doeken die ik toegestuurd krijg zijn van grote waarde voor mijn klant, ook emotioneel: ze hebben er hun kindje vaak in gedragen; de doek zit vol mooie herinneringen.

Petit & Me biedt de klant een complete beleving, persoonlijk contact & aandacht, van doek tot drager. Déze service, gecombineerd met stijlvolle, ergonomische draagzakken, comfortabel voor mama én kind maakt Petit & Me uniek.

Van doek naar drager

Ik werk met een wachtlijst van ongeveer 3 maanden. Elke laatste vrijdag van de maand komen er slots online op de website; daarmee koopt de klant een plek op de wachtlijst. Vaak heb ik voordat ze een slot kopen al veelvuldig contact met ze, overleggen we over de verschillende modellen dragers, mogelijkheden, welke doek geschikt is, etc.

Eenmaal op de wachtlijst stelt de klant online de drager samen in de ‘Design your Carrier tool’.

Als ze aan de beurt zijn, neem ik contact met ze op om hun wensen door te nemen, we lopen alle details nog een keer door en dan ga ik aan het werk. De dragers worden 1 voor 1 gemaakt, tussendoor hou ik de klant op de hoogte met foto’s.

Begin dit jaar is er een film gemaakt over Petit & Me, een kijkje achter de schermen. Daar zie je het maak proces van doek tot drager.

Dankbaar ben ik voor dit fantastische werk. Ik geniet van de afwisseling;  het persoonlijk contact met mijn klanten, het uitpakken van de schitterende doeken, het maken van de drager, inpakken, maar ook alles achter de schermen. En last but not least : de reacties van gelukkige mama’s en hun kindjes als ze de drager ontvangen.

Volg Petit & me op

Categorieën

Nieuwste blogs

Socials

Vind jij onze blogs leuk om te lezen en wil je graag meer Nederlandse makers leren kennen? Like dan onze Facebook pagina