Makersverhalen

Schilderijen van Thea

Even voorstellen aan...

“Ik ben Thea Bomers, ben 64 jaar, getrouwd en heb 3 kinderen en 8 kleinkinderen. Woon in de mooie Achterhoek en wij hebben daar een biologische boerderij en een groepsaccommodatie. Daar was altijd genoeg werk te doen, waardoor ik niet echt toe kwam aan een hobby. Dat veranderde toen de kinderen wat ouder werden en ik een avondcursus volgde waar ik een beetje techniek leerde. Daarna ging ik zo nu en dan naar diverse workshops schilderen met aquarel. Sinds ongeveer een jaar of 10 ben ik bezig in acryl en komt er iets meer tijd voor schilderen.”

Het huis hing steeds voller

“Eerst kwamen allerlei muren vol met eigen werk in de vakantiewoning en groepsaccommodatie. Na het afstoten van de vakantiewoning kwam er weer veel werk thuis te liggen. Aangezien ik eigenlijk niet iemand ben om te exposeren behalve dan thuis loopt mijn atelier vol. Nu het atelier over ongeveer een half jaar leeg moet worden gehaald, heb ik maar eens besloten om eens wat actiever te worden in verkopen. Daarom is mijn shop op Handwerkmarkt een hele uitkomst!”

Een workshop geven is geweldig om te doen, mensen jong en oud een leuke middag geven met een beetje humor en gekkigheid en dan met een schilderijtje ter herinnering hieraan mee naar huis.

Thea Bomers

Een vrolijke workshop

“Ik vind rust in het schilderen en als mensen het dan ook nog leuk vinden geeft dat een kick. Zo nu en dan verkoop ik een schilderij doordat mensen mij volgen op Facebook en dan iets zien wat ze willen. Krijg daar enorm veel positiviteit uit en een stimulans om door te gaan. Ook maak ik schilderijen voor mijn kinderen en kleinkinderen of geef ze kado aan mensen die me lief zijn. Zolang ik nog kan schilderen blijf ik dat doen, ook een workshop gekke koeien of kippen geven hoort daar bij. Wij hebben de geschikte locatie ervoor en het is leuk om te doen. Was er net mee begonnen, maar het ligt nu stil. Dus als de Corona perikelen over gewaaid zijn, hoop ik daar weer mee verder te kunnen gaan. Ik hoop te bereiken dat mensen unieke schilderijen aan de muur hangen met het liefst een schilderij van mij. Dat kan er een zijn uit mijn collectie of misschien een op aanvraag. Dit blijft voor mij ook altijd een uitdaging. En een workshop geven is geweldig om te doen, mensen jong en oud een leuke middag geven met een beetje humor en gekkigheid en dan met een schilderijtje ter herinnering hieraan mee naar huis.”

Categorieën

Nieuwste blogs