Nieuws

Online Creamarkt editie #3

De markt is weer geopend!

Samen met illustratrice Marjomaakt is het ons weer gelukt om een gezellige en sfeervolle, digitale markt neer te zetten voor jong en oud! Op deze Online Creamarkt vind je maar liefst vijfentwintig vrolijke kraampjes met fantastische producten van getalenteerde makers en creatieve ondernemers. Daarnaast zetten we ook negen andere creatieve talenten in de spotlight middels de klapborden die je op de route tegen komt. Als kers op de taart hebben we dit keer ook nog eens negen creatieve workshops voor je klaarstaan die je gratis en alleen bij ons op de markt kunt bekijken. We geven je graag een impressie!

25 kramen vol met handgemaakte producten

9 gratis te volgen creatieve workshops

Posters met unieke kortingscodes exclusief voor de marktbezoekers

Openingstijden:
25 t/m 27 september van vrijdag 8:00 – zondag 23:59
2 t/m 4 oktober van vrijdag 8:00 – zondag 23:59

Van samenwerking naar campagne

In oktober 2019 trok ik de stoute schoenen aan en nam ik contact op met Soraya van Handmade in Holland via Instagram. Ze was al een tijdje bezig met het opbouwen van haar handmade community en ik herkende me erg in haar manier van werken en de passie voor handgemaakt vanuit mijn onderneming Handwerkmarkt. Na een onwijs leuk skype gesprek was er gelijk een klik. We hebben allebei hetzelfde doel, maar we proberen dit op hele andere manieren te bereiken. Soraya via coaching en een community met een kunstacademie achtergrond, ik via het inzetten van Handwerkmarkt voor het bundelen van individuele netwerken met een technische en bedrijfskundige achtergrond. Dezelfde passie, hetzelfde doel, andere middelen; een goede mix voor een onzettend leuke samenwerking. We zijn allebei jonge, ambitieuze onderneemsters met een duidelijke boodschap en hoe leuk is het dan om elkaar daarbij te helpen. Alleen kan je veel, maar samen kan je nog veel meer.

Na een paar gesprekken riepen we 2020 uit tot “het jaar van handgemaakt”. #Hetjaarvanhandgemaakt werd een landelijke non-profit campagne waarbij we samen met makers, door middel van gezellige acties en leuke challenges, de grote diversiteit aan creatief talent in Nederland zichtbaar maken. De acties waren vanaf het begin van het jaar gelijk een enorm succes en we hadden voor het hele jaar grote plannen om nog verder uit te pakken. Door corona moest even de knop om. #hetjaarvanhandgemaakt is namelijk ook bedoelt om de behoefte van makers aan te vullen en door corona veranderde de behoefte van individuele groei en zichtbaarheid naar saamhorigheid, gezelligheid en steun. Toen het normale marktseizoen niet door dreigde te gaan, bedachten we vanuit de campagne een markt die iedereen veilig, op je gemakje en gratis kan bezoeken vanuit je eigen huis. Een online markt!

Toekomstplannen

Editie 1 en 2 waren een groot succes met ruim 12.000 bezoekers en lovende reacties van zowel bezoekers als de deelnemers. Ook nu markten weer door mogen gaan, blijkt de vraag naar een Online markt die voor iedereen geschikt is even groot als daarvoor. We hebben van de Online Creamarkt daarom een blijvend concept gemaakt die we elke editie blijven verbeteren.

Zolang we makers en bezoekers blij kunnen maken met dit concept en zolang de markt op deze unieke manier blijft bijdragen aan onze missie voor het op de kaart zetten van het creatieve talent in Nederland, blijven wij met alle liefde deze leuke Online Creamarkten organiseren! We houden onze oren en ogen goed open en zorgen ervoor dat de Online Creamarkt blijft meegroeien en meebewegen met de vraag van de creatieve sector en bezoekers. We willen van dit unieke concept een heus fenomeen maken in Nederland waar iedereen naar uitkijkt!

Voor dit jaar kijken we enorm uit naar de Online Crea Kerstmarkt; een unieke editie waarbij de Online Creamarkt helemaal aangekleed wordt als de gezelligste kerstmarkt die je ooit bezocht hebt. Je kan je aanmelden voor de nieuwsbrief van de Online Creamarkt zodat we je op de hoogte kunnen houden van de opening van het aanmeldformulier voor de kerstmarkt.

Volg de Online Creamarkt op:

Categorieën

Nieuwste blogs

Socials

Vind jij onze blogs leuk om te lezen en wil je graag meer Nederlandse makers leren kennen? Like dan onze Facebook pagina