Makersverhalen

Studio Bieb

Even voorstellen aan...

Ik zal mij eerst even voorstellen. Ik ben Bilitis (40), illustratrice en trotse eigenaar van mijn eigen bedrijf Studio Bieb. Ik ben getrouwd met de liefste man en heb 3 prachtige kinderen (13,11 en 7) en werk 2 dagen per week nog als leerkracht. Woorden die bij mij passen zijn creatief, perfectionistisch, kleurrijk, vrolijk, stippen, bloemen en roze! 

Ik heb trouwens 2 motto’s: “Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan.” En “Wat je liefde geeft groeit.”

3 deelbedrijven

Ik ben opgegroeid in een creatief gezin, maar na de HAVO netjes de PABO gaan doen. Ik had niet het idee dat ik uitmuntend was in mijn creativiteit. Na mijn opleiding meteen gaan werken voor de klas en wat later kinderen gekregen. Vijf jaar geleden ben ik eindelijk getrouwd en maakte ik van alles zelf voor de bruiloft, bruidsboeket, enveloppendoos, tafelversiering, taarttopper, eigenlijk bijna alles. Ik werd gewaarschuwd dat ik in een gat zou vallen na de bruiloft. Gelukkig kwam er meteen iets voorbij waar ik mij in vast beet, namelijk slagletterarmbanden en babykleertjes naaien. Mijn motto is namelijk “Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het kan.” Vanaf dat moment kreeg ik steeds meer opdrachten en een jaar later had ik een officiële webshop Bieb-a-Boo. Naast dingen maken, ging ik ook producten inkopen. Heel gaaf om te doen. Uiteindelijk dit uitgebreid met creatieve workshops en kinderfeestjes. Daarnaast was ik begonnen met het maken van gratis kleurplaten voor mijn webshop. Die liepen lekker en mensen vroegen er zelfs om. Mijn kleurplaten waren erg in trek en ik besloot vol te gaan voor mijn tekeningen.

Ik heb al heel wat gezinnen mogen tekenen. Dat geeft mij iedere keer zo’n bijzonder gevoel. Dat mensen mij dat vertrouwen geven om hun gezin vast te leggen.

Bilitis

Eigen stijl

Nu naar ruim een jaar durf ik trots te zeggen dat ik illustratrice ben! Ik heb al diverse mooie opdrachten mogen maken in dat jaar. Voor diverse bedrijven en bruidsparen maakte ik gepersonaliseerde kleurplaten, ik ben bezig met een kinderboekje samen met een schrijver. Ik heb eigen producten op de markt gebracht. Vooral trots ben ik op de familietekeningen en zwangerschapsillustraties. Ik heb al heel wat gezinnen mogen tekenen. Dat geeft mij iedere keer zo’n bijzonder gevoel. Dat mensen mij dat vertrouwen geven om hun gezin vast te leggen.

Mijn stijl is heel eigen, kleurrijk en kinderlijk. Ik teken ook echt met potlood en pen. Op de computer geef ik de tekeningen de finishing touch. Mijn tekeningen worden altijd speciaal voor jou en met veel liefde en toewijding gemaakt. Voor een kleurplaat in opdracht ben ik wel gemiddeld 8 uur bezig. Dat is contact hebben met de opdrachtgever, licentieovereenkomst opstellen, schetsen maken, heen en weer mailen, aanpassen net zolang totdat het helemaal goed is. En aangezien ik best perfectionistisch ben is het pas goed, als ik het ook echt goed vind.

Kleurrijker en blijer

Ik hoop met mijn illustraties de wereld wat kleurrijker en blijer te maken. Dat kinderen lekker gaan kleuren, in plaats van achter een schermpje te kruipen. Ook oudere kinderen vinden mijn kleurplaten heerlijk om te kleuren, fijn dat ook zij nog kunnen kleuren.  Verder hoop ik dat mensen blij worden als ze hun/ een door mij getekende familie zien, ingelijst of als naambordje. 

In de toekomst hoop ik nog meer producten in mijn eigen lijn van Biebje op de markt te zetten. Daarnaast hoop ik op kinderboeken te mogen illustreren en natuurlijk dat ik nog vele familietekeningen, trouw- en geboortekaartjes, logo’s en andere opdrachten mag maken. Natuurlijk hoop ik dat mijn producten ook landelijk in steeds meer winkels en webshops te koop zullen zijn. Het lijkt mij heel bijzonder om later met mijn dochter samen een pand te delen waar we allebei onze eigen bedrijven hebben, workshops kunnen geven en een klein winkelgedeelte. Heerlijk om daar over te dromen.

Categorieën

Nieuwste blogs

Socials

Vind jij onze blogs leuk om te lezen en wil je graag meer Nederlandse makers leren kennen? Like dan onze Facebook pagina