Makersverhalen

By Manoa

Even voorstellen aan...

Ik ben Marloes, 36 jaar, 12 jaar getrouwd met David en samen zijn we de ouders van 3 kinderen, Levi van 10, Juda van 8 en Noa van 5. We hebben een hond Sammie en nog 5 kippen in onze achtertuin. Jarenlang ben ik hulpverlener geweest in de verslavingszorg en als ambulant hulpverlener bij gezinnen. Ik geniet enorm van mijn gezin en vindt het ook heerlijk om lekker alleen thuis te zijn en aan het werk te gaan met mijn lijstjes. Ik hou van pluktuinen, lekker rommelen in mijn eigen tuin,  afspreken met vriendinnen, geocachen met mijn gezin, eigenlijk bedoel ik wandelen, maar omdat de kinderen hier minder van houden doen wij aan geocachen, daarmee wandel je stiekem toch hele einden zonder dat zij het doorhebben. We noemen het dan ook schatzoeken ;). 

Ontspanning

Ik heb vaak periodes gehad waarbij ik merkte dat ik het heel erg fijn vond om met mijn handen bezig te zijn en dingen te maken. Ik heb een tijdje bedlampjes gemaakt met steigerhout,  en kinderkapstokjes, ook van steigerhout. Daarbij hebben mijn man een aantal jaar terug samen een steigerhouten hoekbank voor in de tuin gemaakt. Al die dingen vond ik altijd al heerlijk om te doen, echt ontspannend. Maar dat is wel anders als wat ik nu doe, maar daar ligt wel een begin met het maken van dingen met de hand. 

Het geeft rust en ontspanning en ik verdien er ook nog eens geld mee, een hele fijne combi! Daarbij vind ik de speciale opdrachten van mensen ook erg mooi om te doen en dat geeft ook echt voldoening. Ik heb voor verschillende mensen al mooie lijstjes gemaakt. Voor een jubileum of een verjaardag, of andere speciale gebeurtenissen.  

De speciale opdrachten zijn wel echt de kers op de taart. Dat iemand vertelt wat hij of zij ongeveer wil en dat je dan een perfect lijstje maakt waar men echt zo blij mee is, ja, dat is wel echt supermooi om te doen.

Marloes

Lijstjes van waarde

Toen ik 2,5 jaar geleden thuis kwam te zitten met een burn out kwam mijn oudste zoon een keer thuis met bloemen. Hij zei toen: die kun je drogen toch mama? Dat hebben we toen samen gedaan tussen een paar boeken. We hebben toen voor de oma’s een lijstje gemaakt. Ik zag dit en dacht: volgens mij is het ook heel mooi tussen 2 glaasjes. En zo is het begonnen. Ik ben steeds verder mee aan de slag gegaan. Het zwarte randje kwam er op een gegeven moment omheen en van de ene bloem kwam de andere. Ook heb ik mijzelf aangeleerd om glas te snijden en ook de houten houders kwamen op een gegeven moment er bij. Ik gaf het cadeau aan vriendinnen en toen kwam er opeens de vraag of ik ook aan bestellingen deed. Toen kwamen er ook steeds meer bloemenpersen, heb ik zelf een aantal bloemenpersen gemaakt en zo groeide het steeds meer. En nu sta ik op markten , verkoop ik op handwerkmarkt.nl en ook via Insta bestellen mensen regelmatig. 

Toen ben ik in november vorig jaar naar de KvK gegaan en is mijn bedrijf officieel geworden. 

Ik wil me steeds meer specialiseren in het drogen van ook de specialere bloemen. Ik krijg namelijk steeds vaker speciale verzoeken voor bijvoorbeeld speciale maandbloemen, of een bruidsboeket of rouwwerk wat iemand gedroogd wil hebben. Ik wil hier steeds beter in worden en mij meer en meer specialiseren in het maken van de ‘lijstjes van waarde’ zoals ik ze noem. Maar tegelijkertijd wil ik ook gewoon op meer markten staan en bekender worden. Ik ben eigenlijk nog maar een jaar serieus bezig en kan echt nog heel veel kanten op met mijn bloemen en lijstjes. 

 

Duurzaam werken

Ik wil graag de schoonheid van de natuur laten zien. Maar tegelijkertijd wil ik ook duurzaam werken. Ik koop bijvoorbeeld nooit nieuw glas, altijd 2e hands via de kringloop op marktplaats bijvoorbeeld. Maar ik wil ook graag lijstjes van waarde maken. Ik vind de ‘gewone’ lijstjes ontzettend leuk om te maken en ook heerlijk om op een markt te verkopen, maar ook de speciale opdrachten zijn wel echt de kers op de taart. Dat iemand verteld wat hij of zij ongeveer wil en dat je dat een perfect lijstje maakt waar men echt zo blij mee is, ja, dat is wel echt supermooi om te doen. 

Volg By Manoa op

Categorieën

Nieuwste blogs

Socials

Vind jij onze blogs leuk om te lezen en wil je graag meer Nederlandse makers leren kennen? Like dan onze Facebook pagina