Goede doelen

Haakpatroon kerstdecoratie

Handwerken voor het goede doel

Lizette van ZETTElen.homemade wilde, ondanks haar niet aangeboren hersenletsel, heel graag iets bijdragen aan de maatschapij  en heeft daarom een prachtig initiatief opgezet: haakpatronen voor kerstdecoratie waarbij ze 100% van de opbrengst doneert aan drie goede doelen.

Inspiratie voor het initiatief

Doordat mijn re-integratie na mijn hersenletsel niet lukte en ik mede door ook nog andere aandoeningen afgekeurd werd, was het eerst even zoeken naar wat ik verder nou precies nog kon en wilde. Als eerste verveelde ik mij rot dus de voorraad haakwerken liep behoorlijk op maar daar kon ik vanaf de start van Handwerkmarkt mijn online winkeltje mee vullen.. en van het één kwam het ander! Het was en is niet de bedoeling dat ik flink verdien aan mijn hobby maar als ik mijn kosten weer kan terugverdienen dan ben ik al heel blij. Toch wil je als je deels buiten de maatschappij staat iets meer betekenen voor de wereld, of ..laat ik eerst gewoon beginnen bij Nederland…  

Inmiddels wist ik dat Nicole achter de schermen heel hard bezig was om connectie te zoeken met diverse goede doel en daar kreeg ik wel een erg warm gevoel van. Er werd, dacht ik, eerst gestart met vijf goede doelen en inmiddels zijn het er al veel meer en dat is toch waar dit platform zich in onderscheidt ten opzichte van anderen. Het is voor mij heel fijn dat Handwerkmarkt deze mogelijkheid bied en daarom draag ik van al mijn items een deel af aan diverse goede doelen. Maar deze mogelijkheid om goede doelen te steunen bracht mij ook op een ander plannetje..

Kerstdecoratie haakpatronen

Met de kerstdagen in het vooruitzicht en de extra behoefte hebbende om in deze gekke wereld van dit moment een positief steentje bij te dragen heb ik namelijk, met hulp van een aantal hele lieve test hakers,  een heel leuk plannetje gesmeed.

Naast de standaard bijdrage aan goede doelen met mijn producten heb ik drie patronen geschreven van door mij gemaakte kersthangers. Deze patronen zijn helemaal uitgeschreven, dus niet met tekens of afkortingen, omdat ik merkte dat veel mensen met een hersenaandoening veel moeite hebben met dit soort patronen. Het mooie daarbij is dat als je nog nooit hebt gehaakt of een beginner bent je met deze patronen ook uit de voeten kunt. Ook als je een gevorderde haker bent dan is het misschien even wennen maar gaat het ook zeker lukken. Misschien overbodig om te vermelden maar dit is dus allemaal getest door ontzettende lieve instagram collega’s.

Koop een van onderstaande patronen en steun het goede doel!

Opbrengst van dit patroon gaat naar de CliniClowns

Opbrengst van dit patroon gaat naar Kanjerwens

Opbrengst van dit patroon gaat naar Stichting Haarwensen

Je kunt nu via mijn online winkel drie soorten patronen kopen om zelf leuke kersthangers te maken, deze patronen kun je dus kopen voor een prikkie en het hele bedrag gaat naar het bij het patroon geselecteerde goede doel. De goede doelen die ik heb uitgekozen zijn Haarwensen, Kanjerwens en CliniClowns.  Daarbij heb ik nog een patroon om gezicht reinigings pads te haken, verbeter de wereld en begin bij jezelf, en dit bedrag gaat naar het Diabetes fonds. Leuk om te weten is ook dat wanneer een bedrag in zijn totaliteit naar het goede doel gaat de transactiekosten voor rekening worden genomen door Handwerkmarkt.

Dus wil jij je eigen kersthangers haken? Of gezicht reiniging pads? Download dan een patroontje of alle vier en ga aan de slag!

Tip: je kunt het patroontje natuurlijk ook leuk inpakken als schoencadeau of voor pakjesavond geven.

Ben je nou zelf echt niet van plan een haaknaald aan te raken dan kun je ook nog diverse kerst hangers vinden in mijn online winkeltje waarvan 50% naar diversen goede doelen gaat. Wat zou het leuk zijn als Nederland vol hangt met mooie kersthangers en er flinke bedragen kunnen worden overgemaakt naar de goede doelen.

Liefs, Lizette

ZETTElen.homemade

PS Leuk als je je handwerk of aankoop deelt op je socials en het goede doel, ZETTElen.homemade en Handwerkmarkt noemt om het bereik en de opbrengst te verhogen.

Handwerken voor het goede doel

Handwerken voor het goede doel; een initiatief van Handwerkmarkt en 11 deelnemende goede doelen om de drempel om aan een goed doel bij te dragen met je handgemaakte producten te verlagen en zo de positieve impact die deze mooie producten maken binnen de Nederlandse maatschappij te vergroten. Gooi daar nog een vleugje kerstgedachte bij en je krijgt een hartverwarmende mix van unieke, handgemaakte kerstcadeaus die niet alleen de ontvanger blij maken maar ook anderen in Nederland een hart onder de riem steken. Wil jij ook graag jouw handgemaakte producten verkopen en daarmee automatisch doneren aan een van de deelnemende goede doelen? Kijk hier hoe het werkt!

Volg Lizette op

Categorieën

Nieuwste blogs

Socials

Vind jij onze blogs leuk om te lezen en wil je graag meer Nederlandse makers leren kennen? Like dan onze Facebook pagina