Makersverhalen

Petit Bandit

Even voorstellen aan...

Het gezicht achter de handgemaakte babyproducten van Petit BanditThat’s me! Celena, 32 jaar, getrouwd en moeder van James en Maeve. Geboren en getogen in het zuiden van ons landje en inmiddels drie jaar de trotse eigenaresse van Petit BanditWat ooit begonnen is als een droom, is inmiddels uitgegroeid tot een echt bedrijf. Na mijn studie ben ik de webshop wereld ingerold en heb ik de leukste producten voor anderen mogen vermarkten, maar toch bleef altijd de wens om iets voor mezelf te kunnen beginnen. Toen ik zwanger werd van onze zoon, ging de babywereld voor me open. De leukste producten kwamen voorbij, maar eigenlijk nooit iets unieks. Totdat een vriendin van mij haar eigen webshop startte met leuke, lokale merken van zzp mama’s. Deze webshop heb ik in 2017 van haar mogen overnemen en boy oh boy, dit was waar ik altijd op gewacht had. 

Unieke babyuitzet

De webshop bleef groeien en met het tweede kindje op komst besloot ik het roer toch nog iets om te gooien. Het assortiment bestond inmiddels voornamelijk uit handgemaakte producten, maar ik wilde zelf mij eigen stempel drukken op de collectie. Ik begon met het volgen van naailes en al snel was mijn eigen handgemaakte productenlijn een feit. Mijn producten zijn gericht op de aanstaande papa’s en mama’s die een unieke babyuitzet willen. Of het nu een volledig thema is of een product op maat, een leuk cadeau voor een ander of voor jezelf, you name it, we can create it.   

Dagelijks rollen er de leukste babynestjes, dekens, boxkleden en andere babyproducten onder mijn naaimachine uit. En, bij elke bestelling maak ik altijd een kleine happy dance tijdens het inpakken.

Celena

One woman show

Het hele proces achter mijn producten is een one woman show. Geen enkele dag is hetzelfde en inspiratie haal ik uit mijn eigen kinderen en omgeving. Zodra ik een leuk product op het oog heb ga ik aan de slag met het zoeken of maken van een patroon. Vervolgens wordt er een proefexemplaar gemaakt dat veelvuldig door mijn eigen kindjes of brand reps getest wordt. Is het product veilig en baby proof dan wordt er een aantal standaard voorbeelden voor de shop gemaakt. Ik maak enkel gebruik van Oeko-Tex gecertificeerde stoffen die worden voorgewassen. Voor de voorbeelden kies ik zelf leuke stofjes die bij elkaar passen. Vervolgens knip ik de stoffen, speld ik alles af en dan begint the magic onder de naaimachine. In mijn shop kun je ook zelf een creatie samenstellen. Dagelijks rollen er dan ook de leukste babynestjes, dekens, boxkleden en andere babyproducten onder mijn naaimachine uit. En, bij elke bestelling maak ik altijd een kleine happy dance tijdens het inpakken.

Inmiddels wordt er zoveel liefde en plezier in mijn creaties gestoken, dat ik steeds meer nieuwe producten hoop te kunnen toevoegen. Mijn volgende stap wordt een sprong in het diepe, een fulltime bestaan als zelfstandig ondernemer. En met de leukste volgers en lieve klanten zal die er zeker gaan komen. 

Volg Petit bandit op

Categorieën

Nieuwste blogs

Socials

Vind jij onze blogs leuk om te lezen en wil je graag meer Nederlandse makers leren kennen? Like dan onze Facebook pagina