Handwerken voor het goede doel
Stichting Haarwensen
Website: www.haarwensen.nl
E-mailadres: info@haarwensen.nl Telefoonnr: 0297-745300
Over Stichting Haarwensen
De Stichting Haarwensen is op initiatief van Yvonne de Boer in 2007 opgericht. Mevrouw de Boer is eigenaresse van een haarwerk salon in het Academisch Medisch Centrum in Amsterdam. Door de werkzaamheden van mevrouw de Boer binnen de haarwerkers branche, kwam zij veel in aanraking met kale kinderen. Wanneer zij één kind blij kon maken met een prachtig haarwerk, zag zij ook de bedroefde gezichten van de kinderen en ouders, voor wie dit financieel niet haalbaar was. Dat de kinderen samen met hun ouders vechten tegen deze onmenselijke ziekte vond mevrouw de Boer al verschrikkelijk, maar dat niet alle kinderen de mogelijkheid hadden om een haarwerk te dragen, was hartverscheurend. Om ervoor te zorgen dat in de toekomst elk kind de mogelijkheid heeft om een pruik te dragen, is op 5 september 2007 de Stichting Haarwensen opgericht.
Stichting Haarwensen is er voor kinderen tot en met 18 jaar, die door medische behandelingen of een andere vorm van alopecia (kaalhoofdigheid) in aanmerking komen voor een haarwerk of pruik. Per jaar verliezen niet alleen zo’n 600 jonge kankerpatiëntjes hun haar door chemotherapie, maar ook veel kinderen met de haarziekte alopecia (kaalhoofdigheid) worden met haaruitval geconfronteerd. Met een kaal hoofd of een zichtbare pruik blijven deze kinderen voor de buitenwereld patiënt.
Een mooie pruik van echt haar zorgt ervoor dat zij zich weer kind kunnen voelen. Pruiken of haarwerken zijn erg duur en worden vaak maar voor een klein gedeelte vergoed. Daarom is Stichting Haarwensen opgericht. Inmiddels hebben al meer dan 1500 kinderen een kosteloos haarwerk mogen ontvangen.
Nicole ging voor Handwerkmarkt tijdens de KvK mini-serie “De stap” voor een kennismakingsgesprek bij Stichting Haarwensen op bezoek.
Hoe kan jij helpen
Voor het maken van pruiken, gebruikt stichting Haarwensen vele afgeknipte vlechten en staarten van kinderen en volwassenen die met veel liefde een flink stuk van hun haar hebben willen afstaan. Op deze bijzondere manier dragen zij bij aan een beetje extra geluk voor een kind. Het maken van een kwalitatief haarwerk is echter zeer arbeidsintensief en kostbaar. Stichting Haarwensen is daarom ook afhankelijk van financiële giften om dit mogelijk te maken.
Wil jij Stichting Haarwensen graag een handje helpen? Bekijk dan de producten van makers die bijdragen aan deze prachtige stichting.
Stichting voor Vluchteling-Studenten UAF
Website: www.uaf.nl
E-mailadres: info@uaf.nl
Telefoonnr: 030 – 252 08 35
Over het UAF
Vluchtelingen zijn mensen met waardevolle kennis en kwaliteiten. Van echte doeners tot hoogopgeleide denkers. Studenten en professionals die veel kunnen betekenen voor Nederland. Maar… nog steeds lukt het weinig vluchtelingen een opleiding te volgen én een baan te vinden op hun eigen niveau. Onze begeleiding is daarom van groot belang.
Het UAF is een stichting die zich inzet voor de ontwikkeling van gevluchte studenten en professionals, en voor hun integratie op de Nederlandse arbeidsmarkt. Dat doen we al sinds 1948. We zijn ervan overtuigd dat íedereen die zijn kennis kan benutten, betekenisvol is in Nederland. Dáárom maken we ons daar sterk voor. Met onze kennis en ervaring adviseren en verbinden we vluchtelingen, onderwijsinstellingen, (lokale) overheden en werkgevers.
Dit doet het UAF
- Wij adviseren, begeleiden en ondersteunen studenten en professionals financieel, bij hun studie(keuze) en het vinden van een baan.
- Wij informeren, motiveren en verbinden de student of professional en iedereen die bij zijn of haar loopbaan betrokken is, zoals onderwijsinstellingen, (lokale) overheden en werkgevers. Door slim samen te werken boeken we het snelst resultaat.
Het verhaal van Dalal
Auteur: Job Hulsman
Dalal was zeventien toen ze Irak verliet. Ze was op dat moment net klaar met haar eindexamen. Eenmaal in Nederland hoorde ze dat ze geslaagd was – met gemiddeld een 9.3. Haar diploma kreeg ze niet opgestuurd. Dalal: ‘Helaas is Nederland een papierenland. Toen ik aan mijn mentor op mijn taalschool vertelde dat ik een medische opleiding aan de universiteit wilde doen, keek ze me met grote ogen aan. “Dat gaat je nooit lukken”, zei ze. In plaats daarvan schreven ze me in voor mbo niveau 1. Ik kwam huilend thuis. Hoe durfden ze?’
Ik wil graag bijdragen aan onderzoek naar nieuwe medicijnen.
Dalal Ghanim, 23 jaar
‘Ik liet het er niet bij zitten. Ik ben op zoek gegaan naar mogelijkheden en ontdekte dat ik aan de Vrije Universiteit in Amsterdam mijn vwo in één jaar kon halen. Zonder recht op studiefinanciering of reiskosten vanuit de overheid, maar mét steun van het UAF heb ik het gehaald. Vraag me niet meer hoe.’ Dalal beschrijft de stapel boeken. ‘Dat jaar kreeg ik alle lesstof van vwo 4, 5 en 6 in één keer. En alles in het Nederlands, hè. Juist in die periode had ik veel zorgen om mijn familie en vrienden in Irak. Er waren momenten dat ik gebroken was, dagenlang lag ik in bed. Maar die rotsituatie gaf me ook kracht.
Hoe kan jij helpen
Geef gevluchte studenten zoals Dalal de kans zich te ontwikkelen. Met jouw hulp maak jij voor hen een wereld van verschil.
Wil jij het UAF graag een handje helpen? Bekijk dan de producten van makers die bijdragen aan deze prachtige stichting.
Diabetes Fonds
Website Diabetes Fonds: www.diabetesfonds.nl
Website actieplatform: www.diabeatit.nl/actie/handwerkmarkt
E-mailadres: info@diabeatit.nl
Telefoonnr: (033) 462 20 55
Over het Diabetes Fonds
Het Diabetes Fonds werkt aan genezing van diabetes en aan een gezond leven zonder dagelijkse zorgen over diabetes en complicaties. Dit doen we via wetenschappelijk onderzoek en voorlichting, samen met iedereen die ons daarbij helpt!
Impact
De impact van diabetes op het leven en de gezondheid van volwassenen maar ook kinderen en hun ouders is enorm. Elke dag, elk uur, elke minuut het lichaam in de gaten houden want een onvoorziene reactie kan fataal zijn. En al doe je nog zo je best: je best is nooit genoeg. De bloedsuiker is met de hand gewoon niet goed genoeg te regelen. Daardoor is bij kinderen soms al zo’n 6 jaar na de diagnose het eerste begin van schade aan organen en bloedvaten meetbaar.
We stellen je heel graag voor aan Bloem
‘Hoi, ik ben Bloem! Ik ben 13 jaar, woon in Breda en ik heb diabetes type 1. Ik zit in de brugklas en ik houd van tekenen, pianospelen en karate. Maar diabetes is daar altijd bij. Gewoon ALTIJD.’
‘Altijd moet ik rekening houden met diabetes en dat vind ik heel vervelend. Ik heb nooit rust. Het is elke dag heel vaak bloedsuiker meten. Ik moet mezelf de hele tijd in de gaten houden, opletten wat ik eet, rekening houden met gym. Prikken, meten, spuiten, eten. De hele dag door, elke dag.’
‘Als mijn bloedsuiker te laag is, voel ik me heel erg moe. Dan lijkt het net of alles om me heen in een droom is. Ik kan dan ook flauwvallen, dat is niet fijn op school. Als ik hoog zit, krijg ik hoofdpijn, ben ik moe of heel druk of verdrietig. Als ik ergens ben dan ben ik soms zo moe dat ik naar huis moet gaan. Bij vriendinnen logeren gaat ook niet, omdat er wat mis kan gaan en die ouders natuurlijk niet weten wat ze moeten doen.’
Lees meer over het verhaal van Bloem →
Mijn vader en moeder zeggen dat ze al ver zijn met een kunstalvleesklier die ervoor zorgt dat ik zelf niets meer hoef te doen. Dat zou superfijn zijn, want dan hoef ik niet meer de hele dag op te letten. Dan kan ik alles gewoon doen, net als andere kinderen.'
Bloem, 13 jaar
Hoe kan jij helpen
Een lang en gezond leven, dat willen we allemaal. Maar dat is niet vanzelfsprekend voor 1,2 miljoen mensen met diabetes in Nederland. Door in actie te komen en geld in te zamelen steun je het Diabetes Fonds. Dankzij jou kunnen we onderzoek financieren om diabetes beter te behandelen, te voorkomen en te genezen.
Wil jij het Diabetes Fonds graag een handje helpen? Bekijk dan de producten van makers die bijdragen aan deze prachtige stichting.
Ben jij al actief met een eigen actie voor het Diabetes Fonds? Laat het ons weten, sluit je aan bij ons Diabeatit team en deel jouw initiatieven binnen ons netwerk. We helpen je daar graag met het vergroten van je bereik.
Fonds gehandicaptensport
Website: www.fondsgehandicaptensport.nl
E-mailadres: info@fondsgehandicaptensport.nl
Telefoonnr: 020 – 737 21 70
Over Fonds Gehandicaptensport
Er zijn in Nederland 1,7 miljoen mensen met een handicap. Voor deze mensen is sporten niet altijd vanzelfsprekend. Fonds Gehandicaptensport maakt daarom samen, als één team, mogelijk dat iedereen met een handicap structureel kan sporten. Sport (ver) bindt en raakt. Niemand mag buitenspel staan, en wij stoppen niet voordat we dat gerealiseerd hebben.
Door aandacht te vragen voor de gehandicaptensport en sportieve mogelijkheden te verbeteren voor mensen met een handicap maken we het verschil.
(S)Cool on Wheels
Één van de belangrijke projecten waar Fonds gehandicatensport zich mee bezighoudt is (S)Cool on Wheels. (S)Cool on Wheels is een voorlichtingsproject waarbij een docent de klas in laat zien hoe het is om een handicap te hebben. Leerlingen leren daardoor spelenderwijs dat als je een handicap hebt heel erg veel mogelijk is! Ze ervaren zelf hoe het is om in een rolstoel te zitten en gaan met elkaar de uitdaging aan tijdens een potje rolstoelbasketbal. Ook gaan ze, na het zien van indrukwekkende voorbeelden, met elkaar in discussie over hoe het is om met een beperking te leven.
De gaafste gymles ooit! Ik snap nu veel beter hoe het is om een handicap te hebben.
Hoe kan jij helpen
Dankzij donaties en sponsoring kan Fonds Gehandicaptensport financiële ondersteuning bieden aan sportevenementen, sportverenigingen en sportlocaties. Ook blijft Fonds Gehandicaptensport structureel om aandacht voor de sporters met een handicap vragen om zo meer bekendheid, bewustwording en begrip te realiseren voor deze sporters.
Wil jij Fonds Gehandicaptensport graag een handje helpen? Bekijk dan de producten van makers die bijdragen aan dit prachtige fonds.
Jantje Beton
Website: www.jantjebeton.nl
Platform: www.speelbeweging.nl
E-mailadres: info@jantjebeton.nl
Telefoonnr: 030-244 7000
Over Jantje Beton
Jantje Beton is hét goede doel dat zich sinds 1968 samen met kinderen en jongeren inzet voor meer en uitdagender speelruimte en meer speelkansen. Jaarlijks doen ruim 350.000 kinderen mee aan de activiteiten en projecten van Jantje Beton. Kinderen en jongeren in kwetsbare (speel)posities krijgen hierbij extra aandacht. Wij willen bereiken dat álle kinderen en jongeren in Nederland dagelijks kunnen spelen en bewegen. Kinderen moeten steeds meer en spelen steeds minder, terwijl spelen het belangrijkste én het leukste onderdeel is van een gezond leven. Daarom zegt Jantje Beton … STOP NOOIT MET SPELEN!
In het circus
In Nederland groeien ruim 270.000 kinderen op in armoede. Dit betekent dat er thuis soms niet voldoend geld is om lid te worden van (sport)clubjes of om deel te nemen aan leuke activiteiten. Terwijl dit juist zorgt voor momenten van ontspanning en onbezorgd plezier maken. Speciaal voor deze kinderen organiseert Jantje Beton daarom bijzondere speelactiviteiten in en rondom de speeltuin in hun eigen buurt.
Ik kan niet op een clubje en ben nog nooit op een podium met publiek geweest. Nu ik de bordjes op een stokje draaide, ging iedereen naar mij kijken en een applaus geven.
Deelnemer 7 jaar, circusproject Leiden
Hoe kan jij helpen
3 op de 10 kinderen speelt niet of slechts één keer per week buiten. Voor kinderen in kwetsbare speelposities is buitenspelen nog minder vanzelfsprekend. Wil je helpen? Steun de projecten van Jantje Beton. Bekijk de producten van makers die bijdragen aan deze prachtige stichting. Samen laten we meer kinderen spelen!
Fonds Slachtofferhulp
Website: www.fondsslachtofferhulp.nl
E-mailadres: donateurs@fondsslachtofferhulp.nl
Telefoonnr: 070 – 363 59 36
Over Fonds Slachtofferhulp
Elk jaar worden 1.7 miljoen Nederlanders slachtoffer van een misdrijf, ongeval of ramp. Dat zijn 4.500 mensen per dag. Fonds Slachtofferhulp zet zich al ruim dertig jaar in voor de beste hulp aan slachtoffers. Om ervoor te zorgen dat het leven van mensen die een traumatische gebeurtenis meemaken niet in het teken staat van slachtofferschap. Maar dat zij door de juiste hulp sterker dan ooit in het leven komen te staan.
Hoe doet het Fonds Slachtofferhulp dit?
Op basis van de meest dringende vragen uit de samenleving, ontwikkelt Fonds Slachtofferhulp hulpprogramma’s waarin wordt toegewerkt naar een structureel hulpaanbod. Op de website van Fonds Slachtofferhulp lees je over de vele projecten en onderzoeken binnen de programma’s: Seksueel geweld, Verkeersongevallen, Medische incidenten, Misdrijven en Rechtspositie en Noodhulp.
Vind meer informatie over Fonds Slachtofferhulp via de website
(Lees het volledige verhaal van Kenza in het Magazine van Fonds Slachtofferhulp)
Ik wil niet dat mijn pijn voor niets is geweest. Ik wil er kracht uit halen en anderen helpen. Daarom ben ik nu ook begonnen met het schrijven van een boek. Hierin kan ik praten over de dingen die ik altijd verborgen heb moeten houden. Het is een kennismaking met mezelf. Een prachtig proces.
Kenza
Hoe kan jij helpen
Wil jij er samen met Fonds Slachtofferhulp voor zorgen dat slachtoffers met de juiste hulp sterker dan ooit worden? Dit kan. Je kunt een donatie doen, een eigen actie starten, of een prachtig handgemaakt product kopen of verkopen op Handwerkmarkt.nl die gekoppeld is aan dit fonds.
Namens Fonds Slachtofferhulp: heel hartelijk dank!
Wil jij Fonds Slachtofferhulp graag een handje helpen? Bekijk dan de producten van makers die bijdragen aan dit prachtige fonds.
KWF
Samen komen we steeds dichterbij
KWF Kankerbestrijding is vastberaden om kanker zo snel mogelijk te verslaan. Het ideaal van KWF is een wereld waarin niemand meer sterft aan kanker. Het doel: minder mensen met kanker, meer mensen die genezen en een betere kwaliteit van leven voor kankerpatiënten. Om dit te bereiken werven ze fondsen waarmee ze onderzoek naar kanker financieren en begeleiden.
Onderzoek toont aan dat ongezonde leefgewoonten een belangrijke oorzaak zijn van kanker. Daarom beschermt KWF specifiek de jeugd tegen de schadelijke gevolgen van roken en geven we voorlichting over verstandig zonnen. Op het platform kanker.nl ondersteunen ze patiënten en hun naasten met betrouwbare en actuele informatie, forums van lotgenoten en lopende onderzoeken.
Daarnaast gebruikt KWF hun positie en netwerk om de effectiviteit van kankerbestrijding te vergroten. Om dat te realiseren proberen ze het beleid van overheid, zorgsector en bedrijfsleven te beïnvloeden. Samen met wetenschap, zorgsector, overheid en bedrijfsleven én met hun 100.000 vrijwilligers en één miljoen donateurs, groot en klein, zorgen zij ervoor dat er een dag komt dat niemand meer hoeft te sterven aan kanker. Samen komen we steeds dichterbij.
De missie van KWF
Minder kanker
De strijd tegen de ziekte kanker begint met preventie: voorkomen dat mensen kanker krijgen. Het ontstaan van kanker is vaak het gevolg van niet te beïnvloeden factoren als genetische aanleg en ouderdom. Maar voor ongeveer 35% (dit verschilt per kankersoort) is het ontstaan van kanker wél te beïnvloeden door blootstelling aan risicofactoren te beperken. Roken is de grootste beïnvloedbare risicofactor van kanker. Onze ambitie is een rookvrij Nederland. Daarnaast stelt KWF kennis beschikbaar voor de risicofactoren zonnen, voeding, bewegen, overgewicht en alcohol. En financieren en faciliteren ze kansrijke ontwikkelingen in het preventieonderzoek.
Meer genezing
De afgelopen jaren is er veel winst geboekt bij het verhogen van de kans om op langer leven met kanker, of het overleven van kanker. Toch is de harde realiteit dat nog steeds bijna 40% van de patiënten sterft binnen vijf jaar na diagnose. Wetenschappelijk onderzoek, gericht op (vroege) ontdekking, diagnose, therapie, palliatieve zorg en nazorg, is van essentieel belang om voor alle kankersoorten goede behandelingen te kunnen realiseren.
Het grootste deel van de bestedingen van KWF is gericht op onderzoek. De prioriteit hierin is om onderzoeksresultaten zo snel mogelijk door te vertalen naar de patiënt.
Betere kwaliteit van leven
De groep mensen die kanker overleeft of doorleeft met de ziekte groeit snel. Op dit moment zijn dat in Nederland zo’n 700.000 mensen. Juist nu behandelingen intensiever zijn, wordt de balans tussen langer leven en kwaliteit van leven voor patiënten en survivors steeds belangrijker. De gevolgen van de ziekte en de behandeling krijgen de komende jaren dan ook onze volle aandacht. Het KWF maakt onderzoek mogelijk naar de lichamelijke en psychosociale gevolgen van de ziekte en de behandeling. Ze maken zich bijvoorbeeld hard om bewezen effectieve interventies in de psychosociale zorg beschikbaar en toegankelijk te krijgen voor iedere patiënt die daar behoefte aan heeft.
Hoe kan jij helpen
Kijk hoe jij kunt bijdragen aan een wereld zonder kanker. Wil jij ook een handje helpen en ben je toevallig opzoek naar een uniek cadeau? Bekijk dan de producten van makers die bijdragen aan deze prachtige stichting.
Ben jij al actief voor KWF of wil je graag actief worden maar heb je nog geen eigen actiepagina? Maak er dan een aan of word lid van ons “Handwerken voor KWF” actieteam. Laat het ons weten en deel jouw initiatieven binnen ons team. We helpen je op onze KWF actiepagina en via onze socials graag met het vergroten van je bereik.
Stichting Kanjer Wens
Website: www.kanjerwens.nl
E-mailadres: informatie@kanjerwens.nl
Telefoonnr: 036-7470008
Over Stichting Kanjer Wens
Onze wenskinderen hebben een zeer ernstige ziekte, sommige levensbedreigend, andere chronisch. Al deze kinderen hebben één wens gemeen; dat zij weer gezond zijn. Helaas kunnen wij deze wens niet vervullen maar alle andere wensen die zij hebben, kunnen wij met ons team van enthousiaste vrijwilligers wellicht wel vervullen. Door hun wens uit te laten komen, geven wij ze een mooie herinnering in een nare periode.
Byrthe had ook de dag van haar leven. Zij mocht een show van haar grootste idool Jochem Myjer bijwonen en hem ook echt ontmoeten!
Hoe kan jij helpen
Het organiseren van deze geweldige dagen, is allemaal mogelijk dankzij mooie acties en de donaties die daarbij opgehaald worden. Giften en fondsenwervende acties (geld, maar ook in natura) van bedrijven, clubs, scholen en (sport)verenigingen zijn samen met de structurele steun van donateurs en sponsoren noodzakelijk om deze kinderen de dag van hun leven te bezorgen. Stichting Kanjer Wens ontvangt hiervoor namelijk helaas geen overheidsbijdrage. Wil jij Stichting Kanjer Wens ook helpen met het uit laten komen van de dromen van deze kinderen? Bekijk dan de producten van makers die bijdragen aan deze prachtige stichting.
.
Over CliniClowns
Met afleiding en plezier zorgen CliniClowns dat kinderen en mensen met dementie hun zorgen even vergeten.
We hebben fantastische zorg in Nederland. Geweldige artsen en verpleegkundigen, pedagogisch medewerkers en verzorgenden en de beste behandelingen. Gelukkig is er ook veel aandacht voor de mens achter de patiënt. Dat is belangrijk voor goed herstel: Je goed voelen zit niet alleen in je lijf, het zit ook tussen je oren. Daarom is er naast goede medische zorg ook aandacht voor het welzijn nodig. Bijvoorbeeld voor het verminderen van stress en angst. Afleiding en plezier kunnen daarin een grote rol spelen; precies waar CliniClowns goed in zijn.
CliniClowns zet zich in voor zieke kinderen, kinderen met een beperking en voor mensen met dementie. Met spel en humor zorgen professionele CliniClowns voor afleiding en plezier. Ze maken contact met het positieve en gezonde in iemand. Zorgen, angst en stress verdwijnen naar de achtergrond.
De CliniClowns spelen in bijna alle Nederlandse ziekenhuizen met een kinderafdeling, de psychiatrie, revalidatieklinieken, hospices, speciale scholen, kinderdagverblijven en in zorginstellingen voor mensen met dementie. Ook via de CliniClowns App kunnen kinderen live contact met de clowns maken.
Dit zijn wij
Met onze neus op zijn we Pom, Hansje, Bidoe of een van de andere ruim 95 CliniClowns. Dankzij de steun van honderdduizenden donateurs bezoeken we ziekenhuizen, zorginstellingen, revalidatieklinieken, hospices, speciale scholen en kinderdagverblijven door heel Nederland. Met creativiteit, humor en improvisatiespel doen we er alles aan om zieke kinderen, kinderen met een beperking of mensen met dementie te laten ontspannen, zorgen te laten vergeten of te laten lachen. Door even écht contact te maken zorgen we dat iemand zich emotioneel sterker voelt. Dat noemen wij de kracht van contact.
Je bent echt tijden flink van de kaart. Mirthe zat tijdens de chemo's vaak lusteloos op bed. Haast apathisch, je kon moeilijk tot haar doordringen. Maar de CliniClowns fleurden haar helemaal op. Op die momenten was hun aanwezigheid echt een uitkomst, ook voor ons!
Vader van Mirthe
Hoe kan jij helpen
Met jouw hulp geef je vrolijkheid, ontspanning, zelfvertrouwen en kracht. Een lach laat je je beter voelen! Zo draagt CliniClowns bij aan menslievende zorg. Dat kan dankzij nauwe samenwerking met de zorg en de talloze supporters die ons met geld, tijd en kennis steunen.
Wil jij de CliniClowns graag een handje helpen? Bekijk dan de producten van makers die bijdragen aan deze prachtige stichting.
Nationaal Ouderenfonds
Website: www.ouderenfonds.nl
Telefoonnr: 088 344 2000
Over het Nationaal Ouderenfonds
Het Nationaal Ouderenfonds is een landelijk goed doel. Samen met bedrijven en instanties, overheden, donateurs, ambassadeurs, vrijwilligers en medewerkers zetten we ons in voor hetzelfde doel: een samenleving waarin iedere oudere zijn of haar leven leidt zoals hij of zij dat wenst.
Het Ouderenfonds is ervan overtuigd dat iedere oudere meetelt. Daarom beloven we iedereen die met ons meedoet dat ouderen blijven genieten. We verbinden mensen en organisaties om samen eenzaamheid en kwetsbaarheid onder ouderen aan te pakken.
Ik zit de hele dag alleen. Mijn kinderen wonen ver weg. Ik heb hier geen vrienden. Dat is wel eens moeilijk. Je hoort je eigen stem niet meer.
Joke van der Klauw
Eenzaamheid
Stel je eens voor: zonder rollator kom je buiten de deur niet meer ver. Maar familieleden en vrienden zijn overleden. De buurtsupermarkt heeft zijn deuren gesloten. En de kinderen wonen niet in de buurt. Trouwens, je kinderen val je sowieso niet graag lastig met jouw sores, want zij moeten ook hun eigen boontjes doppen met drukke banen en kleine kinderen. En eigenlijk schaam je je ook een beetje dat je je alleen voelt en dat alles niet meer zo makkelijk gaat als vroeger. Je hebt de wijkverpleger en schoonmaakhulp echt nodig, maar zelfs die zijn vaak te druk voor een kopje koffie.
Het Nationaal Ouderenfonds helpt eenzame ouderen
Het Ouderenfonds vindt het ondragelijk dat ouderen ongewild eenzaam zijn en maakt zich zorgen om de gevolgen hiervan. Daarom bestrijden we eenzaamheid onder ouderen en proberen we op voorhand te voorkomen dat ouderen vereenzamen. We helpen ouderen bij het vergroten van hun sociale netwerk, versterken de zelfredzaamheid van ouderen en staan klaar voor vragen en een luisterend oor.
Hoe kan jij helpen
Het Nationaal Ouderenfonds is voor haar werk afhankelijk van giften van bedrijven en particulieren. Ze ontvangen geen subsidie van de rijksoverheid en zijn daarom enorm dankbaar voor iedere gift die ze krijgen.
Wil jij het Nationaal Ouderenfonds graag een handje helpen? Bekijk dan de producten van makers die bijdragen aan dit prachtige fonds.
Rode Kruis
Website: www.rodekruis.nl
E-mailadres: contactcenter@redcross.nl
Over het Rode Kruis
Hulp aan mensen in nood. Daar staat het Rode Kruis voor. Dichtbij, als je blaren oploopt bij de Vierdaagse of als je je enkel verzwikt tijdens een hardloopwedstrijd. Of als je je huis uit moet door een gaslek of wanneer je in glas bent gaan staan bij een festival. Maar ook ver weg. We helpen mensen die hun dierbaren zijn kwijtgeraakt of wiens huis is weggevaagd door natuurgeweld. Voor jou en hen staat het Rode Kruis klaar. Met het grootste vrijwillige hulpverlenersnetwerk ter wereld is er altijd iemand in de buurt. Om te helpen als dat nodig is.
Resultaten 2019
In 2019 stonden ruim 14.000 vrijwilligers en meer dan 41.000 Ready2Helpers dag en nacht paraat om slachtoffers te evacueren en medisch te ondersteunen. Ook zetten we ons in om kwetsbare mensen beter voor te bereiden op noodsituaties, brachten we mensen weer bij elkaar die elkaar door een ramp of oorlog uit het oog waren verloren, vertelden we over het humanitair oorlogsrecht en deelden we zoveel mogelijk kennis over EHBO. In 2019 was ook onze hulp wereldwijd hard nodig. Voedsel, schoon drinkwater, onderdak en medische zorg redde levens. Daarnaast zorgen we er met preventieve maatregelen voor dat mensen minder kwetsbaar zijn voor natuurrampen en crises. We steunden en versterken onze zusterverenigingen, zodat er lokaal, dicht bij de mensen, snel passende en duurzame hulp geboden kon worden. In 2019 hebben we 54 miljoen euro aan internationale hulp besteed.
Hulp in tijden van de coronacrisis
Ook tijdens deze coronacrisis helpt het Rode Kruis waar mogelijk. Iedereen met zorgen, vragen of behoefte aan een luisterend oor kan terecht bij de Rode Kruis Hulplijn (070 – 44 55 888). Het Rode Kruis is er ook voor mensen die praktische hulp nodig hebben. Zo doen vrijwilligers boodschappen voor mensen die dat tijdelijk zelf niet kunnen. Daarnaast ondersteunt het Rode Kruis huisartsenposten, GGD’s, ziekenhuizen en voedselbanken.
Als evenementenhulpverlener van het Rode Kruis prik je blaren tijdens de Vierdaagse in Nijmegen, ondersteun je hardlopers bij een marathon en wanneer iemand onwel raakt weet je wat je moet doen. Je staat klaar voor wie jou nodig heeft en dat is dankbaar en afwisselend werk.
Medewerker Rode Kruis
Hoe kan jij helpen
Het Rode Kruis is afhankelijk van giften en donaties van zowel particulieren als instellingen. Daarom is de steun van partijen als Handwerkmarkt en haar makers die het Rode Kruis steunen ontzettend belangrijk. Dankzij hun bijdrage kan het Rode Kruis nóg meer mensen in nood helpen. Zowel in Nederland als daarbuiten.
Wil jij het Rode Kruis graag een handje helpen? Bekijk dan de producten van makers die bijdragen aan deze prachtige vereniging.